Με 90 ευρώ ανά στρέμμα θα ενισχυθούν οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης για την απώλεια εισοδήματος το 2020 από την πανδημία.

Συνολικά, δηλαδή, 46.000 στρέμματα καπνοκαλλιέργειας θα αποζημιωθούν με 4.140.000 €.

Aπό το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους ελάχιστους αγρότες που την είχαν εισπράξει, δηλαδή 350.000 ευρώ περίπου που αφορούν 370 από τους 5.000 συνολικά δικαιούχους καπνοπαραγωγούς.

Κορωνοενίσχυση 90€/στρέμμα για τους καπνοπαραγωγούς της ΡοδόπηςΗ απόφαση, που εγκρίθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα σταλεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τυπική έγκριση, και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δηλώσεων από τους παραγωγούς και η εκταμίευση.

Η εξέλιξη γνωστοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του ο κ. Λιβανός με τους βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρουσία (δια τηλεδιασκέψεως) και της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη Ντόρας Μπακογιάννη.

Κορωνοενίσχυση 90€/στρέμμα για τους καπνοπαραγωγούς της ΡοδόπηςΣε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές αναφέρουν: «Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευαισθησία και την έμπρακτη στήριξή του. Τιμούμε τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά που στάθηκε δίπλα μας σ’ αυτήν την κοινή μας προσπάθεια. Θεωρούμε σημαντική την υποστήριξη της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη κας Ντόρας Μπακογιάννη και την ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε τον αρμόδιο Υπουργό και καλό φίλο Σπήλιο Λιβανό για τη θετική του απόφαση για τους καπνοπαραγωγούς μας καθώς και τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Θ. Σκυλακάκη για την καταλυτική του στήριξη. Η απόφαση αυτή να στηριχθούν οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης βοηθά την περιοχή μας να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, δείχνει το κοινό μας ενδιαφέρον για τη μειονότητα αλλά και το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού και αναδεικνύει μία νέα πολιτική νοοτροπία που τοποθετεί το συμφέρον του τόπου πάνω από όλα».