Στη Φιλύρα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ

"Ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ημιορεινού Δήμου Αρριανών, που έχει έκταση περίπου 770 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πάνω από 16.000 κατοίκους σε συνολικά πάνω από 50 χωριά, είναι η έλλειψη Κέντρου Υγείας, ενώ μετά και το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων οι κάτοικοι των ορεινών χωριών θα αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και 65 χιλιόμετρα για μια συνταγογράφηση στην Κομοτηνή".
ΔημΑρρ

Εν όψει της τροποποίησης λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής, και στο πλαίσιο του “ανοίγματος” στην τοπική κοινωνία, η τοπική οργάνωση Ροδόπης του ΚΚΕ περιόδευσε στη λαϊκή αγορά και στην κεντρική αγορά της Φιλλύρας.

Ακολούθησε συνάντηση του Γραμματέα της Τ.Ε. Ροδόπης του κόμματος Βαγγέλη Ευαγγελόπουλου με τον Δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη δημόσια υγεία της περιοχής, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος με τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, η κρατική υποχρηματοδότηση, και η τεράστια αύξηση των ανταποδοτικών τελών που επιβάλλει η λειτουργία της ΔΙΑΜΑΘ.

Στη Φιλύρα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕΌσον αφορά την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την αναστολή λειτουργίας μετά το μεσημέρι, των περιφερειακών ιατρείων Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης, τονίστηκε οτι εξυπηρετούν και πολλά ακόμη χωριά του Δήμου μέσα από τις επισκέψεις ιατρών μία ή δύο φορές την εβδομάδα, και υπογραμμίστηκε: “Ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ημιορεινού Δήμου Αρριανών, που έχει έκταση περίπου 770 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πάνω από 16.000 κατοίκους σε συνολικά πάνω από 50 χωριά, είναι η έλλειψη Κέντρου Υγείας, ενώ μετά και το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων οι κάτοικοι των ορεινών χωριών θα αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και 65 χιλιόμετρα για μια συνταγογράφηση στην Κομοτηνή”.

Στη Φιλύρα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕΗ Τ.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ σημειώνει: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που μετατρέπουν το δικαίωμα του λαού για δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης και υγείας, σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Που απαξιώνουν τις δημόσιες δομές υγείας για να εκτιναχθούν τα κέρδη των ομίλων, που κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύουν κλινικές για να ξεφυτρώνουν ολοένα και περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, ενώ αντί για προσλήψεις όλου του απαραίτητου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, προωθούν τις Συμπράξεις με ιδιώτες, τους παραδίνουν βασικές λειτουργίες, προκρίνουν ως κριτήριο αξιολόγησης της λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας την επιχειρηματική λειτουργία με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες, οξύνοντας τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας της υπαίθρου. Το ΚΚΕ καλεί σε άμεση ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και καλεί τον λαό της Ροδόπης να αγωνιστεί για ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις”.

Στη Φιλύρα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood