Κ. Βελόπουλος: “Θα δώσετε την ελληνική υπηκοότητα στην Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονο του εθνικού μας ήρωα Μάρκου Μπότσαρη;”

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την προσπάθεια και το αναπάντητο εκ μέρους της Ελλάδας από το 2019 αίτημα της απογόνου του εθνικού μας ήρωα Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη, για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας, κατέθεσε ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος.
φ1_2020-03-11-18-1024x597

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την προσπάθεια και το αναπάντητο εκ μέρους της Ελλάδας από το 2019 αίτημα της απογόνου του εθνικού μας ήρωα Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη, για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας, κατέθεσε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ. Τη στιγμή που πάσης φύσεως αλλοδαποί έχουν λάβει ελληνική υπηκοότητα χωρίς να έχουν ουδεμία πρότερη σχέση με την Ελλάδα, η Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονος του εθνικού μας ήρωα Μάρκου Μπότσαρη, γεννηθείσα στο Σάο Πάολο της μακρινής Βραζιλίας, διεξάγει επί 19 χρόνια αγώνα ώστε να λάβει ελληνική υπηκοότητα (https:// www.inewsgr.com/21/elizabeta-botsari-golgothas-gia-ti-vraziliana-apogono-tou- botsari.htm).

Ο πατέρας της, γεννηθείς στην Ελλάδα, όντας παρασημοφορημένος ήρωας από το ελληνικό Κράτος, με πολεμική δράση, μετανάστευσε στη Βραζιλία το 1956 και απέκτησε δύο παιδιά.

Εδώ και 27 χρόνια η κόρη του Ελισάβετ Μπότσαρη, με σπουδές σε ελληνικό σχολείο της Βραζιλίας, και ακολουθώντας το ορθόδοξο δόγμα, κάνει αγώνα να λάβει την πολυπόθητη υπηκοότητα. Μάλιστα, στην τελευταία οργανωμένη προσπάθειά της, περιμένει από το 2019 απάντηση για την έκβαση του αιτήματός της από την Πρεσβεία μας στη Βραζιλία.

Κ. Βελόπουλος: "Θα δώσετε την ελληνική υπηκοότητα στην Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονο του εθνικού μας ήρωα Μάρκου Μπότσαρη;"Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα απαντήσετε θετικά, μετά από τόσα χρόνια, στο εύλογο αίτημα για απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας της ανωτέρω απογόνου του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία που συνάδει με τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού προς την ένδοξη οικογένειά της;

Ο ερωτών Βουλευτής Βελόπουλος Κυριάκος”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood