Ο Δήμος Κομοτηνής αρχίζει πρώτος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών), με σύνθημα «Προστατεύουμε το περιβάλλον, δίνουμε ζωή στη ζωή μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Περιβάλλοντος τοποθετεί πιλοτικά καφέ κάδους δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης, ενισχύοντας την περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου.

[VIDEO] Χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών στον Δήμο ΚομοτηνήςΗ διανομή των κάδων θα γίνει τμηματικά, ξεκινώντας από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, τις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, το Γηροκομείο και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Σε επόμενη φάση θα ενταχθούν και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχειακές μονάδες, λαϊκές αγορές, επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων-ποτών και οικιστικές περιοχές του Δήμου.

 

Το υλικό που θα συλλέγεται θα μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. όπου μετά από ξεχωριστή επεξεργασία θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας (κόμποστ). Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κομοτηνής προωθεί την κομποστοποίηση ως μια επιλογή διαχείρισης των οργανικών υπολειμμάτων, η οποία θα επιφέρει μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ταυτόχρονα εξοικονόμηση πόρων για τη διαχείριση απορριμμάτων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟ

[VIDEO] Χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών στον Δήμο ΚομοτηνήςΠρακτικές συμβουλές κατά τη διαλογή στην πηγή

 

Στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις με στελέχη των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κομοτηνής. Η παράδοση των καφέ κάδων θα ξεκινήσει από τον Β’ Βρεφονηπιακό Σταθμό την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

[VIDEO] Χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών στον Δήμο Κομοτηνής [VIDEO] Χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών στον Δήμο Κομοτηνής [VIDEO] Χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών στον Δήμο Κομοτηνής