Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εισήχθη χθες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, που είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό Covid-19 την περασμένη Τετάρτη.

Αν και είναι πλήρως εμβολιασμένος, ο κ. Ζαμπούκης ανακοίνωσε στις 3 Νοεμβρίου ότι βρέθηκε θετικός στον ιό και όντας εμπύρετος θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του για επτά ημέρες. “Μου την έσκασε ο κορωνοϊός. Επιβεβαιώθηκε ότι ήρθα σε επαφή με κρούσμα, έκανα την εξέταση και βγήκα Covid θετικός. Βράζω στον πυρετό, ξερό στόμα και μύτη. Αυτά ως ήπια αντίδραση για τους εμβολιασμένους, φαντάσου τι περιμένει τους μη! Για το πολύτιμο και το εύθραυστο της ζωής, σε άλλη συζήτηση”, είχε γράψει σε ανάρτησή του.

Χθες διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στην κλινική Covid, αφού ολοκλήρωσε μεν την αντιβίωση που ελάμβανε αλλά ο πυρετός επέμενε και το ποσοστό οξυγόνου του ήταν χαμηλό.

“Είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση αλλά οπωσδήποτε θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες”, αναφέρει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός.

Τον δήμαρχο επισκέφθηκε στον θάλαμο που νοσηλεύεται ο διοικητής του νοσοκομείου Βαγγέλης Ρούφος για να ενημερωθεί από τους γιατρούς και να του ευχηθεί περαστικά. Όπως αναφέρει, “προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, η κατάσταση της υγείας του Δημάρχου είναι καλή και αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρει εξιτήριο. Του εύχομαι περαστικά και σύντομα να ξεπεράσει αυτήν την περιπέτεια που καλείται να αντιμετωπίσει. Πάνω από όλα προέχει η υγεία”.