(φωτογραφία αρχείου)
Συνεχίζονται τα δωρεάν Rapid Covid Tests στην Κομοτηνή από Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ και με πρωτοβουλία του Δήμου.
Χθες Δευτέρα 8/11 διενεργήθηκαν 360 τεστ και διαγνώστηκαν 17 θετικά δείγματα που αφορούν σε έντεκα άνδρες και έξι γυναίκες διάμεσης ηλικίας 54-56 ετών.
Την εβδομάδα 8-12 Νοεμβρίου, τεστ γίνονται:
- Στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (άγαλμα Βενιζέλου) κατά τις ώρες 10:00 – 15:00.
- Στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51 (απέναντι από το Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων) κατά τις ώρες 09:00 – 14:00.
Όλοι οι ανήλικοι οφείλουν να προσέρχονται είτε με κάποιον από τους γονείς τους είτε με υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονιό που θα αναφέρει ότι είναι σε γνώση του ότι το παιδί προσέρχεται για rapid τεστ και συναινεί για τη διενέργειά του. Θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή συμπληρωμένη δήλωση του νόμου 105, επικυρωμένη από ΚΕΠ.
Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.
Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν δύναται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας, με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.