Επίσκεψη ουσίας και παραγωγικού διαλόγου με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα πραγματοποίησε στη Ροδόπη ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, στον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Μαρώνειας, στο Τυροκομείο Δουκίδη “Ίσμαρος” και στον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων, κερασοπαργωγών, μελισσοκόμων, αλιέων, παραγωγών λαϊκών αγορών, κ.ά.

“Η αδιαφορία της κυβέρνησης, που τη διαδέχεται η κοροϊδία για τις υποσχέσεις της που δεν υλοποιούνται, έχει οδηγήσει τους καπνοπαραγωγούς σε απόγνωση και σε εγκατάλειψη της καλλιέργειας”, σημείωσαν ο κ. Αραχωβίτης και ο κ. Χαρίτου μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών και νέο Πρόεδρο της “Καπνικής”, Εσάτ Χουσεΐν, και υπενθύμισαν τις συνεχείς πρωτοβουλίες τους στη Βουλή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των καπνοπαραγωγών, ενώ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν αμείωτα την πίεση τους στην κυβέρνηση.
8d966dc5 episkepsi arachoviti 6“Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί καταστράφηκε ολοσχερώς η φετινή παραγωγή λαδιού, ενώ μακροχρόνιες θα είναι οι επιπτώσεις στα δένδρα από τους παγετούς της άνοιξης”, επεσήμαναν οι κ.κ. Αραχωβίτης και Χαρίτου μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας, Κώστα Κούκο και υπενθύμισαν τις συνεχείς πρωτοβουλίες τους στη Βουλή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, ενώ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν επίσης αμείωτα την πίεση τους στην κυβέρνηση.
ceb48648 episkepsi arachoviti 10Σταύρος Αραχωβίτης και Δημήτρης Χαρίτου κατά τη συνάντησή τους με τον Νίκο Δουκίδη και τους συνεργάτες του στη μονάδα μεταποίησης προϊόντων γάλακτος “Ίσμαρος” στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, τόνισαν: “Η αναγκαιότητα στήριξης της ελληνικής φέτας, διασφαλίζοντας την ποιότητα και κατοχυρώνοντας την ονομασία προέλευσης, αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα, που οφείλει να προστατεύσει η σημερινή κυβέρνηση”.
b6407a22 episkepsi arachoviti 3Στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια οι κ.κ. Αραχωβίτης και Χαρίτου συζήτησαν με τον Πρόεδρο της εταιρείας Σταμάτη Κουρούδη και τον γραμματέα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος Νίκο Κουρκούτα για τις προοπτικές ανάπτυξης της βαμβακοκαλλιέργειας στην περιοχή. “Κοινή συνισταμένη είναι η παραγωγή ποιοτικού βάμβακος με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, που θα προσδώσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και καλύτερες τιμές στους παραγωγούς μας, τους βαμβακοκαλλιεργητές. Θα είμαστε δίπλα τους στηρίζοντας πρωτοβουλίες σε μια τέτοια κατεύθυνση”, τόνισαν.

d358fece episkepsi arachoviti 4Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο κ. Αραχωβίτης απάντησε σε σειρά ερωτημάτων.

c7830f81 episkepsi arachoviti 13 761a3ffe episkepsi arachoviti 11 b0af9406 episkepsi arachoviti 9 aafcef48 episkepsi arachoviti 8 7ab08ced episkepsi arachoviti 7 1a0ac527 episkepsi arachoviti 5 7f5236a1 episkepsi arachoviti 1