Μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, το χωριό των ελατοπαραγωγών, για να φωταγωγήσουν το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα.

Αμέτρητα λαμπιόνια άναψαν στο ύψους οκτώ μέτρων έλατο στην κεντρική πλατεία του οικισμού, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

0ec228e7 screenshot 256Στην γιορτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Κατερίνα Ζωγράφου, ενώ το παρών έδωσαν επίσης οι βουλευτές Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας και Κυριακή Μάλαμα, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου.

958b2f0f 0711dentroΤο χωριό του Ταξιάρχη μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη κοπής και διάθεσης των έλατων που αποτελούν παραγωγή των κατοίκων από τις φυτείες τους και σημαντική καλλιέργεια που τους κρατάει στον τόπο τους.

Εξάλλου, ο Ταξιάρχης έχει αυτό το διήμερο την τιμητική του, καθώς γιορτάζει τιμώντας τη μνήμη τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων.
πηγή: thess.gr
επιμέλεια: inkomotini.news