Διαδικτυακή-επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Εκπαιδευτικό έργο και επιχειρούμενη αξιολόγηση – Επιστημονικές προσεγγίσεις”, διοργανώνει το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο πλαίσιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “του αγώνα ενάντια στην αυταρχική και αντιδημοκρατική επιχείρηση επιβολής από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης”.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Γεώργιος Μπαγάκης, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο εισήγησης «Είναι δυνατό να υπάρξει συναινετική, συμμετοχική και βιώσιμη αξιολόγηση στη σχολική εκπαίδευση;».
  • Άννα Τραϊανού, καθηγήτρια του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Goldsmiths University of London, με τίτλο εισήγησης «Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για ένα δημοκρατικό σχολείο».
  • Περικλής Παυλίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, με τίτλο εισήγησης «Η ιδιομορφία του εκπαιδευτικού έργου και η πρόκληση της αξιολόγησης».
  • Σοφία Αυγητίδου, καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, με τίτλο εισήγησης «Αξιολόγηση και βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου: μια αυτονόητη σχέση;».
  • Χρήστος Τουρτούρας, αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, με τίτλο εισήγησης «Εκπαιδευτική αξιολόγηση και νεοφιλελεύθερη προοπτική του σχολείου της αγοράς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:30 και θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στο YouTube.

134da74b doe