Αντιδρά το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης για τις “ψαλιδισμένες” ενισχύσεις των νέων γεωργών στην ΑΜ-Θ

"Η αγροτική παραγωγή στην Περιφέρειά μας αποτελεί το σημαντικότερο ποσοστό του τοπικά παραγομένου ΑΕΠ απ' ότι σε άλλες Περιφέρειες", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης.
ΓΕΩΤΕΕ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την αντίδραση του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης προκαλεί η δημοσιοποίηση από το ΥΠΑΑΤ της κατανομής ανά Περιφέρεια των πόρων 2021 και 2022 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για ενίσχυση των Νέων Αγροτών, καθώς όπως προκύπτει, τα κονδύλια για τους ενδιαφερόμενους αγρότες της ΑΜ-Θ είναι “ψαλιδισμένα”.

“Η αγροτική παραγωγή στην Περιφέρειά μας αποτελεί το σημαντικότερο ποσοστό του τοπικά παραγομένου ΑΕΠ απ’ ότι σε άλλες Περιφέρειες”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης, η οποία ολόκληρη έχει ως εξής:

“Με την κοινοποίηση στον Τύπο της κατανομής των κονδυλίων της δημόσιας δαπάνης, ύψους 420 εκατομμυρίων €, στις 13 Περιφέρειες της χώρας, για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, εντοπίστηκε ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αντιστοιχεί μόνο το 8,4% των διαθέσιμων πιστώσεων της πρόσκλησης, συνολικού ύψους 35,2 εκατομμυρίων €. Διαπιστώσαμε μετά λύπης μας ότι το ποσοστό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, από το 10,2% του αντίστοιχου προγράμματος του 2016, μειώθηκε κατά 1,8% στην περιφερειακή κατανομή.

Αυτό είναι απολύτως δυσανάλογο με τις ανάγκες και τις αξιοποιούμενες γεωργικές εκτάσεις  της περιοχής μας, αναλογικά και σε σχέση με άλλες περιφέρειες. Αν γινόταν η ίδια ποσοστιαία κατανομή, ως Περιφέρεια θα είχαμε 7,5 εκατομμύρια € περισσότερα, που σημαίνει ότι περίπου 150–200 νέοι αγρότες, ενώ θα αιτηθούν, δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης.

Η αγροτική παραγωγή στην Περιφέρειά μας αποτελεί το σημαντικότερο ποσοστό του τοπικά παραγομένου ΑΕΠ απ’ ότι σε άλλες Περιφέρειες.

Αντιδρά το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης για τις "ψαλιδισμένες" ενισχύσεις των νέων γεωργών στην ΑΜ-ΘΗ σημαντικότητα αυτή την καθιστά ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής στη μετά την οικονομική κρίση εποχή και στη διαφαινόμενη διατροφική κρίση στο άμεσο μέλλον.

Οι επενδύσεις που αφορούν τους νεότερους ηλικιακά ανθρώπους είναι αυτές που θα συγκρατήσουν τον κόσμο στην ύπαιθρο και θα αποτελέσουν παράγοντα ανάσχεσης για τα δημογραφικά προβλήματα και την αθρόα μετανάστευση.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να αυξήσει τα κατανεμημένα ποσά προς ικανοποίηση σαφώς μεγαλύτερου ποσοστού αιτημάτων.

Η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας, η Θράκη, γιορτάζει τα 100 χρόνια της ελευθερίας της και διεκδικεί τα δίκαιά της”

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood