Άκης Σκέρτσος: “Δεν υπάρχει λόγος για πολυτελές σύστημα υγείας”!

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η κυνική και προκλητική τοποθέτηση του υπουργού επικρατείας και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκη Σκέρτσου.
skertsos

Σύμφωνα δηλαδή με τον κ. Σκέρτσο, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι πολυτέλεια την ώρα που γιατροί και υγειονομικοί καταρρέουν από την κούραση στα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των εισαγωγών από κρούσματα κορωνοϊού.

Η απίστευτη δήλωση του κ. Σκέρτσου από το 6:31

 

Εκείνο που δεν εξήγησε ο κ. Σκέρτσος, είναι το πώς ορίζουν ο ίδιος και η κυβέρνηση τον όρο «πολυτέλεια» στο ΕΣΥ, το οποίο καταρρέει αβοήθητο εδώ και μήνες.

“Ταξική ξιπασιά”

Αντιδρώντας έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Τη μέρα που οι ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης, για τον κύριο Σκέρτσο η υγεία και η επιβίωση των πολιτών είναι μια «πολυτέλεια». Η ταξική ξιπασιά που αποπνέει η δήλωσή του, φανερώνει ότι στο Μαξίμου έχουν χάσει όχι μόνο τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά και την επαφή τους με κάθε έννοια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Τον καλούμε έστω και τώρα να ανακαλέσει. Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι η αναγκαία συνθήκη στη δύσκολη μάχη που βρίσκεται μπροστά μας“.

“Για να ξέρετε…”

Τον κ. Σκέρτσο κατακεραυνώνει με ανάρτησή του και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος: “Για να ξέρετε, ο κ. Σκέρτσος δεν είναι κανένας δευτεροτρίτος υπουργός. Είναι υπουργός Επικρατείας. Πρώτο τραπέζι “αριστεία”, δηλαδή. Όταν μιλάει ο Σκέρτσος, σαν να λέμε, μιλάει ο Μητσοτάκης. Και ο Σκέρτσος μίλησε. Και τι είπε; Οτι δεν είστε άξιοι για ένα…”πολυτελές” σύστημα υγείας! Όπου τι είναι “πολυτελές” στο μυαλό του Σκέρτσου; Μα εκείνο το σύστημα Υγείας που θα έχει τόσες ΜΕΘ, όσες είναι και οι ανάγκες του λαού. Και ποιες είναι οι ανάγκες του λαού; Το βλέπουμε κάθε μέρα μετρώντας – εν μέσω έξαρσης της πανδημίας – τους εκτός ΜΕΘ διασωλημένους. Αλλά τέτοια “πολυτέλεια”, να έχουν οι άνθρωποι τη ΜΕΘ όταν την χρειάζονται, ο Σκέρτσος δεν μπορεί να προσφέρει. Την “πολυτέλεια” να έχει ο λαός 3.500 ΜΕΘ – τόσες απαιτούνταν στην Ελλάδα και μάλιστα ΠΡΟ πανδημίας – ο Σκέρτσος ο σημερινός όπως και οι προηγούμενοι, δεν μπορούν να παράσχουν. Φυσικά ο κύριος Σκέρτσος, πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ και τώρα υπουργός, γνωρίζει – και από την προηγούμενη θητεία του – τι είναι και τι δεν είναι “πολυτέλεια”. Είπαμε: “Πολυτέλεια” είναι να παρέχονται τα χρήματα που χρειάζονται και που τα πληρώνει με αίμα, ιδρώτα και φόρους ο ελληνικός λαός, για να έχει ΜΕΘ το ΕΣΥ. Το να δίνει, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σκέρτσου δωράκια εκατομμυρίων σε καναλάρχες (για σποτάκια που θα έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν), σε κλινικάρχες (για τη δήθεν επίταξη με το αζημίωτο), σε εργολάβους–διοδιούχους (για να μην έχουν «χασούρα» από τα κέρδη τους από την πολλαπλή εκμετάλλευση των εθνικών οδών), αυτά, φυσικά, για τον Σκέρτσο δεν είναι “πολυτέλεια”. Αυτά, για τους Σκέρτσους, είναι καθήκον. Ταξικό. Είναι χρέος. Ταξικό. Και γι’ αυτό το ερώτημα τίθεται στον ελληνικό λαό: Τι είναι για τον ελληνικό λαό να τον κυβερνούν οι Σκέρτσοι; Χρέος; Ή…”πολυτέλεια”;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood