Θλίψη έχει σκορπίσει στους κόλπους του ΔΠΘ και στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής, η είδηση του θανάτου του Καθηγητή της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεόφιλου Πυλιανίδη.

Ο καταγόμενος από την Ημαθία ακαδημαϊκός, ήταν προπονητής στίβου και ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του και των φοιτητών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εμβολιασμένος κατά του Covid, ωστόσο προβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ.

Η Κοσμητεία και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης “με βαθιά θλίψη εκφράζουν την ανείπωτη οδύνη τους για την αιφνίδια εκδημία του αφήνοντας πίσω του ένα αξιόλογο έργο και ένα σημαντικό ακαδημαϊκό αποτύπωμα κατά τη διαχρονική πορεία του στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής. Από την απαρχή λειτουργίας του Τ.Ε.Φ.Α.Α., υπηρέτησε πολύπλευρα το Τμήμα συμμετέχοντας ενεργά σε πολλές ακαδημαϊκές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Πρωτοστάτησε επί σειρά ετών στη διοργάνωση πλήθους αθλητικών αγώνων Κλασικού Αθλητισμού και ξεχώρισε για τον δυναμικό χαρακτήρα του, την ανιδιοτελή προσφορά και την αγωνιστικότητά του. Υπήρξε ένας συνάδελφος με όραμα, με ευθύτητα χαρακτήρα και ενάργεια λόγου, φιλαλήθης, εργατικός, ξεχωριστός φίλος και συνεργάτης. Η Κοσμήτορας, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών “Σπύρος Λούης”, συγκλονισμένοι απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στον μονάκριβο υιό του, Χρήστο, καθώς και στους οικείους του”.

Η κηδεία του Καθηγητή θα τελεστεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του προπτυχιακού κύκλου σπουδών της Σχολής του και η σημαία θα κυματίζει μεσίστια στο κεντρικό κτίριο της Σχολής.

Το inkomotini.news εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στης οικογένεια και στους οικείους του.