“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Πλεύρη-Γεωργιάδη είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει Τροπολογία για είσοδο σε χώρους λατρείας ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με επίδειξη αρνητικού covid test.

“Δεν μπορεί όλοι να μετράμε απώλειες και ο κ. Μητσοτάκης ψήφους”, σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του η οποία ολόκληρη έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Γιατί μοναδικό της κριτήριο είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία. Γι’ αυτό και σήμερα εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία. Αφήνοντας απ’ έξω την εκκλησία και απροστάτευτους τους πιστούς.
Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία. Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη. Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι.
Σε κάθε περίπτωση, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει άμεσα αν θα επιμείνει στον λαϊκισμό ή θα προσχωρήσει στον ορθό λόγο.
Γι’ αυτό και σήμερα καταθέτουμε τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών, και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους“.