ΣΥΡΙΖΑ: “Εκχωρούν τη ΔΕΗ σε ιδιώτες, εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας”

"Οι πολίτες θα μένουν απροστάτευτοι στο έλεος κερδοσκοπικών επιδιώξεων που λεηλατούν το εισόδημά τους".
axtsiogloy-famellos_252863_283930_type13262

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 4/11 η δημόσια προσφορά για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ, μέσω της οποίας, όπως τονίζουν με κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και Σωκράτης Φάμελλος, “η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιό της για την εκχώρηση του ενεργειακού πυλώνα της χώρας σε ιδιώτες”.

“Απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ, Υπερταμείο), να προβούν στις αναγκαίες κινήσεις ώστε το Δημόσιο να μη χάσει τον έλεγχο, την πλειοψηφία στη ΔΕΗ και τον ρόλο του στην Επιχείρηση, η οποία αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού”, συμπληρώνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και προσθέτουν με έμφαση:

“Η εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες και ο περιορισμός της συμμετοχής του Δημοσίου στην Επιχείρηση είναι εις βάρος των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας”.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν:

“Αυτή η επιζήμια για την κοινωνία και την οικονομία απόφαση, έρχεται μάλιστα, εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης που έχει εκτινάξει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνολικά την παραγωγική δραστηριότητα.

Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης, η εχθρική της στάση απέναντι σε κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση της ΔΕΗ και στο μήνυμα που αυτή εκπέμπει, ότι οι πολίτες θα μένουν απροστάτευτοι στο έλεος κερδοσκοπικών επιδιώξεων που λεηλατούν το εισόδημά τους.

Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Μόνο έτσι μπορεί να εκπληρώσει τον ρόλο της ως βραχίονας ανάπτυξης του τόπου και ως μοχλός κοινωνικών παρεμβάσεων για την προστασία των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood