Ποια μέτρα κατά της πανδημίας θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Ποια μέτρα κατά της πανδημίας θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.
Screenshot_211

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου (την Παρασκευή 5/11 θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ) θα ισχύουν νέα μέτρα αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τα οποία συζητήθηκαν στην 33μελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας και ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Θάνο Πλεύρη:

  • οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων θρησκευτικής λατρείας, θα μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους μόνο με την επίδειξη, δις εβδομαδιαίως, αρνητικού τεστ (rapid ή pcr).
  • οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια/κουρεία, μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ (rapid ή pcr).
  • οι ανεμβολίαστοι, χωρίς τεστ αλλά υποχρεωτικά με χρήση μάσκας, θα μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και χώρους λατρείας.
  • αυξάνονται σε 5.000 € και 15θήμερο λουκέτο οι ποινές σε καταστήματα που δεν τηρούν το μέτρο του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους πελάτες τους.
  • η αναστολή εργασίας των υγειονομικών παρατείνεται ως τις 31/12/2021.
  • δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών του ΕΣΥ που θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Εξάλλου, όπως γνωρσοποίησε ο κ. Πλεύρης, μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας και το 63% του γενικού πληθυσμού.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood