ΑΜ-Θ: Η δυσκολότερη της τελευταίας 10ετίας, ήταν η φετινή αντιπυρική περίοδος

Εντούτοις, η προληπτική διαχείριση και η επιχειρησιακή αντιμετώπιση των συμβάντων, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.
Screenshot_208

Η φετινή αντιπυρική περίοδος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν η δυσκολότερη της τελευταίας δεκαετίας από πλευράς ακραίων και αντίξοων κλιματολογικών συνθηκών και της συνεπακόλουθης επικινδυνότητας.

Εντούτοις, η προληπτική διαχείριση και η επιχειρησιακή αντιμετώπιση των συμβάντων, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη και αυτό φαίνεται από την πολύ μεγάλη μείωση του αριθμού των πυρκαγιών αλλά και των εκτάσεων που επλήγησαν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, συγκριτικά με την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο.

Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο δάσος Λευκίμης Έβρου (2.800 στρέμματα), στο Δασοχώρι Ξάνθης (800 στρέμματα), στη δασική περιοχή Αντιφιλίππων Καβάλας (300 στρέμματα), στους Ποταμούς Δράμας (250 στρέμματα) και στο περιαστικό δάσος Νυμφαίας Ροδόπης (120 στρέμματα).

Όλες οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οριοθετήθηκαν εντός του πρώτου 24ώρου από την εκδήλωσή τους.

ΑΜ-Θ: Η δυσκολότερη της τελευταίας 10ετίας, ήταν η φετινή αντιπυρική περίοδος“Η επιτυχής αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της φετινής αντιπυρικής περιόδου δεν είναι ασφαλώς τυχαία, και οφείλεται κατά κύριο λόγο στον επαγγελματισμό και στην αυξημένη ετοιμότητα που επέδειξαν τα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, στην αξιοπιστία των οχημάτων και μηχανημάτων που διαθέτουμε, στην άριστη και άμεση συνεργασία που είχαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες οι οποίοι συνέβαλαν και αυτοί ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης και καταστολής, στα τοπικά ΜΜΕ για την αναμετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων για την πρόληψη των πυρκαγιών, και τέλος, στη σωστή συμπεριφορά των πολιτών, οι οποίοι γνωρίζοντας τους κινδύνους, απέφυγαν να προβούν σε ενέργειες απερίσκεπτες όπως το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιονδήποτε λόγο, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές μας”, αναφέρει ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜ-Θ, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας.

ΑΜ-Θ: Η δυσκολότερη της τελευταίας 10ετίας, ήταν η φετινή αντιπυρική περίοδος
Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜ-Θ, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Πάντως, ο κ. Κούκουρας προσθέτει: “Παρά το γεγονός ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος έφτασε αισίως στο τέλος της (σ.σ. στις 31/10), θεωρούμε καθήκον μας να πούμε στους πολίτες και αγρότες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικoi στη συνέχεια και να μην ανάβουν για οποιονδήποτε λόγο φωτιά πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων και σε απόσταση τουλάχιστον τριακοσίων μέτρων, καθώς επίσης να μην ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χόρτων, κλαδιών κ.λπ. όταν επικρατούν δυσμενείς  καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι),  να  λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας (ζώνες ικανού πλάτους με άροση της καιόμενης έκτασης περιμετρικά, ύπαρξη γεωργικών ελκυστήρων, ύπαρξη νερού καθώς και προσωπική παρουσία μέχρι το τέλος της καύσης), προκειμένου να μην έχουμε εκδήλωση πυρκαγιών τους επόμενους μήνες, και σε κάθε περίπτωση να τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις, και οικοπεδικούς χώρους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021″.

Ο κ. Κούκουρας, απευθύνει θερμές ευχαριστίες: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, κατ’ αρχάς όλους/ες τους/τις Πυροσβέστες/στριες, τους/τις Πυροσβέστες/στριες Πενταετούς Υποχρέωσης, τους Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, τους/τις Εθελοντές/ντριες Πυροσβέστες/στριες, καθώς και τους πολίτες και αγρότες, για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών μας και την αποφυγή απερίσκεπτων ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, ευχαριστούμε τους υπόλοιπους φορείς, τις αρχές και υπηρεσίες που συνεργάστηκαν μαζί μας (τμήματα Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμων, Δασαρχεία, ΕΛ.ΑΣ. και Ε.Δ.), η συνδρομή των οποίων υπήρξε καθοριστική. Ευχαριστούμε ακόμη τους εθελοντικούς συλλόγους που κυρίως με την πρόληψη αλλά και την καταστολή πυρκαγιών, όπου αυτό απαιτήθηκε, συνέδραμαν τα μέγιστα, καθώς και όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειάς μας (ηλεκτρονικά, έντυπα, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά), για την καθοριστική συμβολή τους στην καμπάνια για την πρόληψη των πυρκαγιών με την αναμετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων και την προβολή του έργου μας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood