Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων–Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) θα πραγματοποιήσει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και για τους φροντιστές τους, σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, υλοποιώντας Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Screenshot_203

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων–Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) θα πραγματοποιήσει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και για τους φροντιστές τους, σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, υλοποιώντας Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ΑΜ-ΘΣκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη ενός πρότυπου μοντέλου ποιότητας στην αγωγή υγείας, στην αυτοφροντίδα και στη μακροχρόνια φροντίδα πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη, για τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση και πρόληψη των κοστοβόρων, σε κάθε επίπεδο, επιπλοκών του.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση, καθώς οι παρούσες συγκυρίες στο κρίσιμο περιβάλλον της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας COVID-19 δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, εκτός από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί οδηγοί επιμόρφωσης των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη και των φροντιστών τους. Επιπλέον, έντυπο ενημερωτικό υλικό θα διανεμηθεί και στον γενικότερο πληθυσμό των περιοχών στις οποίες θα πραγματοποιούνται τα σεμινάρια, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, όπως έχει χαρακτηρίσει τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με τη συμμετοχή τους, τόσο οι πάσχοντες όσο και οι φροντιστές τους, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην απαιτούμενη για την κατανόηση και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη ενημέρωση, καθώς και στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση των τεχνολογικών επιτευγμάτων που ανοίγουν νέους δρόμους στην αντιμετώπιση του Διαβήτη.

Επιπλέον, μέσα από τη γνώση που θα αποκτηθεί, θα καλλιεργηθεί και θα αναπτυχθεί και το αίσθημα εμπιστοσύνης του κάθε πάσχοντα για την αποτελεσματικότερη αυτοδιαχείριση αλλά και για τον εντοπισμό καταστάσεων που λειτουργούν ως φραγμοί στην αντιμετώπιση του Διαβήτη και οι οποίες μπορεί να μην είναι εύκολα διακριτές από έναν επαγγελματία υγείας.

Παράλληλα, δημιουργείται διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παροχής υποστήριξης σε πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία θα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diabeteseducation.gr, ενώ μέσα σε αυτήν θα δημιουργηθεί και πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης για πάσχοντες και φροντιστές.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022 σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Για την εγγραφή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με:

  • Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.Δ.ΙΑ.: 2105201474 – 6955484580
  • Σύλλογος Διαβητικών Ν. Δράμας: 6932621821
  • Σύλλογος Ινσουλινοεξαρτώμενων Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη Ν. Καβάλας «ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ»: 6943123419
  • Σύλλογος Διαβητικών Ν. Ροδόπης «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»: 2531086009 – 6985761968
  • Σύλλογος Διαβητικών Ν. Έβρου: 6959868515

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τους Δήμους της Περιφέρειας για την άριστη συνεργασία στον προγραμματισμό υλοποίησης των επιμορφωτικών σεμιναρίων και τη δωρεάν παραχώρηση αιθουσών όπου αυτό ήταν δυνατό, καθώς και τους τοπικούς Συλλόγους γιατί … “όλοι μαζί μπορούμε!”: Σύλλογο Διαβητικών Ν. Δράμας, Σύλλογο Ινσουλινοεξαρτώμενων Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη Ν. Καβάλας «ΓΛΥΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ», Σύλλογο Διαβητικών Ν. Ροδόπης «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», Σύλλογο Διαβητικών Ν. Έβρου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. παρέχονται από την ιστοσελίδα https://glikos-planitis.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood