Την άμεση ανάκληση της απόφασης 44.770/27-10-2021 της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, με την οποία τίθενται σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία στους νομούς Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης Έβρου, ζητά ο δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αχμέτ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του τονίζει:

“Η παραπάνω απόφαση θίγει σημαντικά και βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών μας που έχουν καθημερινές ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικής ιατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Είναι γνωστό σε όλο τον πληθυσμό, ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία προσφέρουν ουσιαστικές υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους των οικισμών των περιφερειακών Δήμων και ειδικότερα των απομακρυσμένων περιοχών.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φιλλύρας λειτουργεί πλέον αποκλειστικά ως εμβολιαστικό κέντρο και δεν καλύπτει άλλες ιατρικές ανάγκες δημοτών της περιοχής.

Επιπλέον, με την απόφαση αυτή, οι κάτοικοι του ορεινού όγκου χρειάζονται ακόμη και περισσότερο από μία ώρα για τη μετάβασή τους σε κάποιο από τα εν λειτουργία Κέντρα Υγείας ή στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Είναι αδιανόητο να μένει ένας τόσο μεγάλος γεωγραφικά Δήμος χωρίς κανένα περιφερειακό ιατρείο σε λειτουργία”.