[VID] Βουλή: Αναπάντητη επί της ουσίας από τον Θ. Πλεύρη η ερώτηση Χαρίτου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Μην έχοντας προφανώς ικανές απαντήσεις για τα φλέγοντα προβλήματα του νοσοκομείου Κομοτηνής και γενικότερα της δημόσιας υγείας στο Νομό Ροδόπης, τα οποία του έθεσε με επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση ο βουλευτής της Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης κατέφυγε σε υπεκφυγές και γενικολογίες, επικαλούμενος ακόμη και τη χρήση 50 κλινών για covid περιστατικά και 50 για non covid περιστατικά, του ιδιωτικού τομέα, στη...Θεσσαλία!   
Screenshot_202
  • Χαρίτου σε Πλεύρη: “Δεν έχετε πρόθεση να στηρίξετε το νοσοκομείο Κομοτηνής”.

Μην έχοντας προφανώς ικανές απαντήσεις για τα φλέγοντα προβλήματα του νοσοκομείου Κομοτηνής και γενικότερα της δημόσιας υγείας στο Νομό Ροδόπης, τα οποία του έθεσε με επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση ο βουλευτής της Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης κατέφυγε σε υπεκφυγές και γενικολογίες, επικαλούμενος ακόμη και τη χρήση 50 κλινών για covid περιστατικά και 50 για non covid περιστατικά, του ιδιωτικού τομέα, στη…Θεσσαλία!

Ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε αναλυτικά στην οριακή, λόγω έλλειψης προσωπικού, λειτουργία της Non Covid Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κομοτηνής, η οποία εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στην κλειστή ουσιαστικά ουρολογική κλινική του νοσοκομείου, όπως και στην οριακή λειτουργία της οφθαλμολογικής κλινικής.

Ακόμη, υπογράμμισε τη μετατροπή του νοσοκομείου σε μονοθεματικό, μόνο για Covid, αφού προγραμματισμένες επεμβάσεις άλλων ασθενειών μετατίθενται χρονικά σε βάθος χρόνου.

[VID] Βουλή: Αναπάντητη επί της ουσίας από τον Θ. Πλεύρη η ερώτηση Χαρίτου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου ΚομοτηνήςΕπιπλέον, επεσήμανε στον υπουργό την πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής.

“Δείχνετε να μην ανησυχείτε για την κατάσταση, και παρουσιάζετε μια ωραιοποιημένη εικόνα για τη δύσκολη κατάσταση του νοσοκομείου Κομοτηνής”, τόνισε απευθυνόμενος στον Θ. Πλεύρη ο Δημ. Χαρίτου, και υπενθυμίζοντάς του ότι πριν τέσσερις μέρες βρέθηκε στο νοσοκομείο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, του απηύθυνε το ερώτημα: “Δεν σας ενημέρωσε η κ. Γκάγκα για τις ανάγκες και τα προβλήματα που τις κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών;”. 

Περαιτέρω ο κ. Χαρίτου κάλεσε τον κ. Πλεύρη να ανακαλέσει την απόφαση αναστολής των περιφερειακών ιατρείων, μια εξέλιξη “που θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη των κατοίκων πολλών οικισμών στη Ροδόπη”, όπως σημείωσε.

Τέλος, ο βουλευτής της Ροδόπης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού “εν μέσω πανδημίας άλλαξε τον χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής Σταύρος Νιάρχος, μετατρέποντας το καθεστώς του από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου”, ενώ καταργεί και τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στη φύλαξη, στην καθαριότητα και στη σίτιση, προχωρώντας σε εργολαβικές συμβάσεις. “Δεν έχετε πρόθεση να στηρίξετε το νοσοκομείο Κομοτηνής, μιας ευαίσθητης περιοχής”, τόνισε ακόμη ο Δημήτρης Χαρίτου.

Η ομιλία-παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου:

“Η Θράκη και η Ροδόπη βρίσκονται στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας με τεράστια διασπορά του ιού στον πληθυσμό και με πολλές εστίες επιμόλυνσης. Με καλυμμένες πάνω από 95% των ΜΕΘ, με μόλις 53% εμβολιαστική κάλυψη στη Ροδόπη. Και το πιο σοβαρό, κ. υπουργέ, με το υγειονομικό προσωπικό καταπονημένο, τη στιγμή που το έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη!

Η μοναδική Non Cocid ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κομοτηνής, που εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λειτουργεί πλέον οριακά, όταν από τους τέσσερις εντατικολόγους που διέθετε, οι δύο είναι εκτός ως ανεμβολίαστοι, ενώ η ένταξη ενός επικουρικού γιατρού που μόλις χθες πήρε συναφή ειδικότητα, όπως και η ένταξη ιδιώτη γιατρού που είναι αμφίβολη η παραμονή του το αμέσως επόμενο διάστημα, δεν δημιουργούν καμία αισιοδοξία ότι αυτή η πράγματι κρίσιμη μονάδα για όλη την Περιφέρεια θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες υγείας. Αυτά είναι μπαλώματα κ. υπουργέ!

Με την επαναλειτουργία, μάλιστα, και σωστά, της μονάδας Covid, το πρόβλημα με το υγειονομικό προσωπικό γιγαντώθηκε. Απορώ, κ. υπουργέ, που βασίζεστε; Νομίζετε ότι αρκεί σήμερα η υπερπροσπάθεια, η αυτοθυσία του προσωπικού, που έχει φτάσει πια στα όρια του;

Την ίδια στιγμή που σημαντικές κλινικές του νοσοκομείου, όπως η ουρολογική, είναι ουσιαστικά κλειστές, και άλλες λειτουργούν οριακά, όπως η οφθαλμολογική με έναν ειδικό γιατρό, ακόμη και η ορθοπεδική, σε ένα νοσοκομείο μάλιστα που λόγω και της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής καταφεύγει ο κόσμος για τις ανάγκες της υγείας του.

Αντί λοιπόν να ενισχύσετε το δημόσιο σύστημα υγείας, να το προετοιμάσετε όπως οφείλατε και είχατε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας με προσλήψεις σε μόνιμο ή και με επικουρικό προσωπικό, δεν το κάνατε.

Πληροφορήθηκα ότι επιχειρείτε να καλύψετε τα κενά με μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού αναστέλλοντας τη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων στην περιοχή. Καταλαβαίνετε τώρα τι πάτε να κάνετε; 

Αφήνετε τους κατοίκους δεκάδων οικισμών στη Κομοτηνή, στις Σάπες, στα Αρριανά, στην Ξυλαγανή, χωρίς υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη. Δεν υπάρχουν άλλες υγειονομικές ανάγκες, άλλες ασθένειες, κ. υπουργέ;

Μετατρέψατε το νοσοκομείο σε μονοθεματικό, μόνο για Covid. Εκατοντάδες εξετάσεις, επεμβάσεις, μετατίθενται προς τα πίσω με συνέπειες στην υγεία των ασθενών. Τους εξωθείτε με αυτό τον τρόπο στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Και όλα αυτά χωρίς να λαμβάνετε μελετημένα, στοχευμένα μέτρα, για να αντιμετωπιστεί η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε μια ιδιαίτερη από πληθυσμιακή σύνθεση περιοχή.

Σας ερωτώ κ. υπουργέ: τι συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κομοτηνής για την ουσιαστική λειτουργία της ΜΕΘ, της μονάδας Covid, όπως και άλλων κρίσιμων κλινικών όπως η ουρολογική και η οφθαλμολογική; Ακόμη, τι επιπρόσθετα μέτρα θα λάβετε για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή;”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood