Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην πρώτη του παρουσία ως πρόεδρος ΝΔ Ροδόπης

Κριτική στη Διακομματική για να φέρει αποτελέσματα – Τι απάντησε για Ιατρίδη κι Ελευθεριάδου.
giannis_tzampazis_parousiasi
  • Κριτική στη Διακομματική για να φέρει αποτελέσματα – Τι απάντησε για Ιατρίδη κι Ελευθεριάδου.

«Αυτό που λείπει σήμερα από την πολιτική είναι η ουσία κι η ευγένεια», είπε ο Γιάννης Τζαμπάζης, επιχειρηματίας και νέος πρόεδρος της ΝΔ Ροδόπης, υποσχόμενος πως ο ίδιος και τα μέλη του κόμματος θα υπηρετήσουν και τις δύο αξίες. Τα λεγόμενα διατυπωθήκαν σήμερα το απόγευμα, οπόταν παρουσιάστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος.

Ρεαλιστικός ως προς τι έχει (δεν) έχει γίνει πανελλαδικά και τι (δεν) έχει γίνει στον τόπο, ο νέος πρόεδρος αρχικά παρουσίασε τη νέα ΝΔ Ροδόπης, που έχει ως εξής:

Δύο ισότιμοι αντιπρόεδροι, Βαγγέλης Βαρζόπουλος και Σταύρος Παντελής, Γραμματέας Χαράλαμπος Παυλίδης και Γενική γραμματέας ισότητας και γυναικείων θεμάτων Μαρία Καζάκου. Οι υπόλοιπες θέσεις θα γίνουν γνωστές προσεχώς. Τα υπόλοιπα μέλη ΔΣ: Βασίλης Αμπαρτζίδης, Γιάννης Τσαβδαρτζής, Αθηνά Ναβροζίδου, Μαρία Μπαχτσεβάνη, Αγγελική Δράκου. Πρόεδροι Τοπικών Κομοτηνής Βαγγέλης Σιαψαλάκης, Σαπών Δάνος Εμμανουηλίδης, Ιάσμου Αναστασία-Μαρία Βακιάνη, Αρριανών Αχμέτ Χαλήλ Μπασή.

Στόχος οι επενδύσεις, ναι στις αποκρατικοποιήσεις

Ευθύς εξαρχής ο Γιάννης Τζαμπάζης ξεκαθάρισε πως φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του τόπου είναι η φιλελεύθερη οικονομία και προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει «σταθερά βήματα προς τα εμπρός».

Στόχευση του κόμματος είναι δύο πυλώνες: «Η γερή οικονομία και το γερό αμυντικό σύστημα». Και στους δύο τομείς η ΝΔ έχει δείξει σημεία γραφής, σύμφωνα με τον πρόεδρο. Επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα δανειζόταν με μεσαία επιτόκια, ενώ επί ΝΔ δανείζεται ακόμη και με μηδενικά επιτόκια, εξήγησε ο πρόεδρος για να σκιαγραφήσει μία κατά τον ίδιο βιώσιμη οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, την οποία εμπιστεύονται οι διεθνείς αγορές. «Έχουν γίνει σταθερά βήματα ανάπτυξης. Δεν είναι μότο», είπε μη κρύβοντας πως οι επενδύσεις μέχρι στιγμής είναι αθηνοκεντρικές, όπως το Ελληνικό, η νέα Γραμμή Μετρό, υποδομές, ξενοδοχεία, κλπ. «Τα απόνερα θα φτάσουν κι εδώ (εν. στην επαρχία)» είπε. Αυτά «ακούγονται μακρινά» δεν έκρυψε αλλά υποσχέθηκε πως «θα φανούν» στην τσέπη του Έλληνα.

Μιλώντας για την πρόσφατη περιοδεία της Ρένας Δούρου στη Ροδόπη, στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενεργειακή φτώχεια, απάντησε πως επί ΣΥΡΙΖΑ «κινδυνεύαμε να κλείσει η ΔΕΗ, που είχε 1,5δις ζημιές το χρόνο». Αυτό είναι παράδειγμα προς αποφυγή, είπε εμμέσως πλην σαφώς, υποστηρίζοντας πως δεν επ’ ωφελεία των Ελλήνων να υπάρχουν υποχρεωμένες δημόσιες επιχειρήσεις. Σε άλλη αποστροφή του, υποστήριξε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που μείωσε μία σειρά φόρων που είχε επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην πρώτη του παρουσία ως πρόεδρος ΝΔ ΡοδόπηςΡεαλιστική παραδοχή για τη Ροδόπη

«Η ανάπτυξη στην περιοχή δεν υπάρχει […] δεν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση» απάντησε με σαφήνεια, ερωτηθείς για την αποεπένδυση και αποβιομηχάνιση της Ροδόπης, μη κρύβοντας πως δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές στην περιοχή και νέοι φεύγουν, θέλοντας και μη. Αυτή την εικόνα θέλει να αντιστρέψει η ΝΔ Ροδόπης, με συμμάχους όλους τους πολιτικούς και φορείς. Έφερε ως θετικό πρώτο βήμα τη σύμπραξη ΤΕΡΝΑ-ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ για την κατασκευή νέου εργοστασίου στη ΒΙΠΕ, που στη πλήρη λειτουργία ανοίγει 100 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

«Να πετύχουμε να έρθουν δουλειές στον τόπο», ήταν ο ξεκάθαρος στόχος που έθεσε: «Αυτό θέλει ο κόσμος, για να μη φύγουν οι νέοι». Σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε πως, μπορεί η ανάπτυξη να ξεκινά κεντρικά, δύναται όμως να υπάρξουν και ειδικά κίνητρα επενδύσεων για τη Ροδόπη, ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας. «Να μην φαγωθούν τα λεφτά και να φύγουν» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεκάδες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν της δεκαετίες της ακμής στην περιοχή, μόνο για να πάρουν τις επιδοτήσεις, αλλά γρήγορα ή κατέβασαν ρολά ή μετανάστευσαν εκτός χώρας χωρίς να επιστρέψουν ευρώ.

Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην πρώτη του παρουσία ως πρόεδρος ΝΔ ΡοδόπηςΠίεση και κριτική

Υποστήριξε πως η ΝΔ Ροδόπης θα είναι πιεστική και θα ασκήσει κριτική για τα συμβαίνοντα στον τόπο. Ως παράδειγμα έφερε τη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης. «Το ότι ακούστηκε η Θράκη ήταν ένα πρώτο βήμα» είπε αλλά υπερθεμάτισε το εξής: «Η υπόθεση της Διακομματικής έχει λιμνάσει. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα κάνουμε κριτική και θα πιέσουμε για να φέρει αποτελέσματα». Άλλο παράδειγμα ήταν το φράγμα Κομψάτου: «Λιμνάζει 40 χρόνια. Πρέπει να γίνει και να κόψουμε όλοι μαζί (εννοεί όλα τα κόμματα) την κορδέλα».

Νωρίτερα είχε σταθεί στην προσεχή διετία για την Ελλάδα και τη Ροδόπη, που θα βρει τον τόπο με πολλές κάλπες. Ξεκαθάρισε πως η ΝΔ Ροδόπης θα αναμιχθεί πολιτικά σε όλες, από τον πιο μικρό σύλλογο ως Δήμο ή Περιφέρεια, ενώ συγχρόνως στόχος είναι «να ανοίξουμε το κόμμα, να μην είναι ένα κλειστό κλαμπ».

Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην πρώτη του παρουσία ως πρόεδρος ΝΔ ΡοδόπηςΜεταναστευτικό κι ασφάλεια

Ο νέος πρόεδρος στάθηκε στο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκτός από την υγειονομική κρίση, κλήθηκε να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό. «Το διαχειριστήκαμε όσο το δυνατό καλύτερα» υποστήριξε, υπογραμμίζοντας πως επί ΝΔ έγινε κατανοητό πως κι η θάλασσα έχει σύνορα. Δεν έκρυψε πάντως, ότι χρειάζεται ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού αστυνομικών και συνοριοφυλάκων στην περιοχή, μετά και την έξαρση του μεταναστευτικού το τελευταίο διάστημα. «Έχουμε φτάσει σε καλό επίπεδο αλλά δεν φτάνει» συγκεφαλαίωσε για το μεταναστευτικό.

Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην πρώτη του παρουσία ως πρόεδρος ΝΔ ΡοδόπηςΔιπλωματικός για τα εσωκομματικά

Κληθείς από τον «Χ» να απαντήσει στη δριμεία κριτική που ασκήθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή 2019 Κώστα Ιατρίδη, που κατηγόρησε τη ΝΔ πως άλλα υποσχέθηκε κι άλλα έπραξε, ο κος Τζαμπάζης παρουσιάστηκε διπλωματικός κι ενωτικός. «Η ΝΔ δεν πορεύεται με προσωπικά συμφέροντα» είπε, ενώ υποστήριξε πως με τα λεγόμενά του ο κος Ιατρίδης δεν θέλησε τόσο να επιτεθεί στη ΝΔ, όσο να υπερθεματίσει πως πολλά πρέπει να γίνουν στη Ροδόπη. «Το έκανε για το καλό του τόπου, για να προσέξουμε τη Ροδόπη» είπε.

Επικουρικά στην ίδια ερώτηση, σχολιάζοντας την απουσία της υποψήφιας βουλευτή Βούλας Ελευθεριάδου από την εκλογική διαδικασία, απάντησε πιο συνολικά. Στάθηκε στο ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της Ροδόπης, διότι το ψηφοδέλτιο ήταν «μία ενωμένη ομάδα», ενώ διάβασε εκ του αντιθέτου το μήνυμα μη προσέλευσης στην κάλπη, ως ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, ότι δηλαδή ο κόσμος νιώθει ασφάλεια με τη ΝΔ.

Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην πρώτη του παρουσία ως πρόεδρος ΝΔ Ροδόπηςπηγή: xronos.gr

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood