Τη Δευτέρα 1/11 απαντά ο Θ. Πλεύρης στον Δημ. Χαρίτου για τις ανάγκες προσωπικού του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ζητά για μία ακόμη φορά από τον υπουργό Υγείας να λάβει μέτρα για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής και η μονάδα covid, καθώς και συνολικά για τη θωράκιση με προσωπικό κρίσιμων κλινικών του Σισμανόγλειου, όπως η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική και η Χειρουργική που σήμερα λειτουργούν οριακά. 
XARITOY PLEVRIS

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 10:15 το πρωί θα απαντηθεί στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για τις ανάγκες κάλυψης σε υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής εν μέσω κορύφωσης του τέταρτου κύματος πανδημίας, εν όψει των προβλημάτων που ανέκυψαν στη  λειτουργία της ΜΕΘ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, της μοναδικής non-covid ΜΕΘ στην ΑΜ-Θ, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο βουλευτής θα αναδείξει την αναγκαιότητα θωράκισης του Νοσοκομείου Κομοτηνής με προσωπικό για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες προστασίας από τον covid, αλλά και τις άλλες υγειονομικές ανάγκες στην περίθαλψη των πολιτών, σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα κενά στα Νοσοκομεία της ΑΜ-Θ με μετακινήσεις προσωπικού, κλείνοντας τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας με απόφαση της 4η ΥΠΕ.

Ο βουλευτής μέσω της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή θα ζητήσει για μία ακόμη φορά από τον υπουργό Υγείας να λάβει μέτρα για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, η ΜΕΘ του Νοσοκομείου  Κομοτηνής και η μονάδα covid, καθώς και συνολικά για τη θωράκιση με προσωπικό κρίσιμων κλινικών του Σισμανόγλειου, όπως η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική και η Χειρουργική που σήμερα λειτουργούν οριακά. 

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

“Θέμα: Προσλήψεις ιατρών για να μην ανασταλεί η λειτουργία της μοναδικής noncovid ΜΕΘ στην ΑΜ-Θ, αυτή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, που λειτουργεί με τέσσερις κλίνες ως η μοναδική non covid ΜΕΘ και καλύπτει τις ανάγκες νοσηλείας όλης της περιφέρειας ΑΜ-Θράκης, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αναστολή λόγω της έλλειψης του ιατρικού, κυρίως, προσωπικού που είναι αναγκαίο για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Από τους τέσσερις ιατρούς εντατικολόγους της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής οι δυο εξ΄αυτών έχουν τεθεί εκτός ΜΕΘ, λόγω του μέτρου αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ένας ακόμη διέκοψε την αναρρωτική άδεια του για να επιστρέψει. Ενώ η λύση που δόθηκε με την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου γενικού χειρούργου ιατρού, όπως επίσης και με τη μετακίνηση ειδικού ιατρού συναφούς ειδικότητας από τη μονάδα covid, του οποίου η σύμβαση ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου, είναι εντελώς προσωρινή και με ημερομηνία λήξης.

Επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση αγνόησε ιδεοληπτικά την ανάγκη θωράκισης του ΕΣΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και βέβαια δεν υπήρξε καμιά προετοιμασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το μετρό των αναστολών εργασίας. Ενώ η προκήρυξη από την 4η ΥΠΕ για θέση εντατικολόγου επιμελητή Α΄ ενέχει τον κίνδυνο να μείνει άγονη.

Εν μέσω έξαρσης του κύματος της πανδημίας είναι αδικαιολόγητο, ακόμη και ως  ενδεχόμενο, να υπάρξει «λουκέτο» στη ΜΕΘ, έστω και προσωρινά. Μια  τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην διαχείριση των έκτακτων περιστατικών που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη μονάδα, ως η μοναδική non covid στην ΑΜ-Θ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάσθε κε υπουργέ:

Τι μέτρα θα λάβετε για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για να συνεχίσει τη λειτουργία της η μοναδική non covid ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής;

Ο ερωτών βουλευτής, Χαρίτου Δημήτρης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood