Συνεχίζονται τα δωρεάν Rapid Covid Tests στη Ροδόπη.

Χθες Τρίτη 26/10, στις Σάπες, διενεργήθηκαν 43 τεστ και διαγνώστηκαν τρία θετικά δείγματα που αφορούν σε ένα αγόρι και δύο κορίτσια διάμεσης ηλικίας τα 12 έτη.

Εξάλλου, στην Κομοτηνή διενεργήθηκαν 239 τεστ και διαγνώστηκαν οκτώ θετικά δείγματα που αφορούν σε τρεις άνδρες και πέντε γυναίκες ηλικίας 26-28 ετών.

Στην Κομοτηνή τεστ θα συνεχίσουν να γίνονται:

  • Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51 (απέναντι από το Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων) κατά τις ώρες 09:00-14:00.
  • Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (άγαλμα Βενιζέλου) κατά τις ώρες 10:00-15:00, καθώς και στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51 (απέναντι από το Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων) κατά τις ώρες 09:00-14:00.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν δύναται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας, με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.