Ευδιάκριτο μήνυμα με νόημα, έστειλε προς στους Ροδοπίτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιπαραθέσεις τοπικών στελεχών του κόμματος με αφορμή ενέργειες του πολιτευτή Οζγκιούρ Φερχάτ.

Η ερώτηση τέθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή η Τομεάρχισσα Ενέργειας & Περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ρένα Δούρου.

“Υπάρχουν προφανώς συλλογικές επεξεργασίες γύρω από τις οποίες υπάρχει μια πολύ μεγάλη συστράτευση του ευρύτερου κόσμου της αριστεράς στην περιοχή μας, ο οποίος υπάρχει, λειτουργεί, δρα, κινείται, δραστηριοποιείται, έχει κριτήριο, παρακολουθεί, καταλαβαίνει, και νομίζω θα μπει με μεγάλη δυναμική στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτου, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα οτι “είναι βέβαιο πως η βάση της πολιτικής που θα ασκήσουμε το επόμενο διάστημα εντείνοντας τη δράση μας, είναι οι πολιτικές που έχουμε διαμορφώσει στο προγραμματικό συνέδριό μας που έγινε το καλοκαίρι, όπου με πολύ σαφήνεια υπάρχουν οι θέσεις μας συνολικά για τη χώρα και ειδικά για την περιοχή μας“.

39da381c img 20211023 190847Ολόκληρη η απάντηση του Δημήτρη Χαρίτου:

“Στον μεγάλο στόχο που έχει θέσει ο Πρόεδρός μας, Αλέξης Τσίπρας, της μάχης που έχουμε να δώσουμε ώστε να νικήσουμε έστω και με μία ψήφο διαφορά τη Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει από την επόμενη κιόλας μέρα προοδευτική κυβέρνηση, είμαστε προσηλωμένοι και ενωμένοι όλοι μας.

Είναι βέβαιο οτι σε αυτόν τον αγώνα και στον αγώνα που ήδη κάνουμε, είμαι, ως βουλευτής του τόπου, αιχμή του δόρατος· αυτής της μεγάλης προσπάθειας, που την κάνω με την καρδιά μου – και το γνωρίζετε γιατί με γνωρίζετε και από πριν γίνω βουλευτής – εν όψει της ευθύνης που μου έδωσε η τοπική κοινωνία. Και αυτή την προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε μεγαλύτερη ένταση.

Είναι βέβαιο οτι η βάση αυτής της πολιτικής που θα ασκήσουμε το επόμενο διάστημα εντείνοντας τη δράση μας, είναι οι πολιτικές που έχουμε διαμορφώσει στο προγραμματικό συνέδριό μας που έγινε το καλοκαίρι, όπου με πολύ σαφήνεια υπάρχουν οι θέσεις μας συνολικά για τη χώρα και ειδικά για την περιοχή μας.

Είναι επίσης βέβαιο, πως δεν είμαστε ένα κόμμα-νεκροταφείο, είμαστε ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, όπου υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις. Από ‘κει και πέρα όμως, υπάρχουν προφανώς συλλογικές επεξεργασίες, γύρω από τις οποίες υπάρχει μια πολύ μεγάλη συστράτευση του ευρύτερου κόσμου της αριστεράς στην περιοχή μας, ο οποίος υπάρχει, λειτουργεί, δρα, κινείται, δραστηριοποιείται, έχει κριτήριο, παρακολουθεί, καταλαβαίνει, και νομίζω θα μπει με μεγάλη δυναμική σε όλη αυτή την προσπάθεια και στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα”.