Το διακύβευμα της επόμενης μέρας του Κινήματος Αλλαγής, όπως τονίζει ο Γιώργος Πεταλωτής, είναι “να αποκτήσει η παράταξή μας τα πλειοψηφικά χαρακτηριστικά που της αναλογούν”

Ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνει οτι “η κοινωνία ασφυκτιά”, και υποστηρίζει εμφατικά οτι “ο Γιώργος Παπανδρέου εγγυάται τη σοσιαλδημοκρατική τροχιά του χώρου μας αλλά και της χώρας”.

Ο Γιώργος Πεταλωτής βρισκόταν στο Ίδρυμα Γεώργιος Παπανδρέου απ’ όπου ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ.

2dbaff05 screenshot 140Στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ο Γ. Πεταλωτής, δηλώνει:

“Oι εκλογές αρχηγού από τη βάση στο Κίνημα Αλλαγής, όπως καθιερώθηκαν για πρώτη φορά το 2004 από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΠΑΣΑΟΚ, δεν θα αποδώσουν μόνο τη νέα ηγεσία, αλλά πρέπει να εγγυηθούν το μεγάλωμα και την ισχυροποίηση της δημοκρατικής παράταξης.

Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα. Να αποκτήσει η παράταξή μας τα πλειοψηφικά χαρακτηριστικά που της αναλογούν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εγγυάται τη σοσιαλδημοκρατική τροχιά του χώρου μας αλλά και της χώρας.

Τα νέα προτάγματα της σοσιαλδημοκρατίας είναι μπροστά μας και πρέπει να τα εντάξουμε στην πολιτική μας. Ο Μπάιντεν στην Αμερική, και οι Σοσιαλιστές στην Ευρώπη, δημιουργούν μια παγκόσμια τάση που δείχνει τον δρόμο και μας αφορά.

Προτείνουμε εφαρμόσιμη, παραγωγική, καινοτόμο προοδευτική ατζέντα, απέναντι στη δεξιά και αριστερή συντήρηση όπως τη γνωρίσαμε.

Η κοινωνία ασφυκτιά και η λύση είναι ένας σύγχρονος, μεγάλος, πρωταγωνιστικός πόλος, που δεν μπορεί να είναι άλλος από το ΚΙΝΑΛ.

Δίνουμε τον αγώνα μας μακριά από fake news, στερεότυπα, ρητορική μίσους.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει δυνατούς και ενωμένους“.