Καμπάνια για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€ ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τζανακόπουλος: "Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κοινωνική πλειοψηφία, τα μισθωτά στρώματα, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις".
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 15

Στη σύγκρουση δύο διαμετρικά αντίθετων πολιτικών σχεδίων για την οικονομία και την κοινωνία, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουμε την πρωτοβουλία για την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση – κοινοβουλευτικά αλλά και κοινωνικά – ώστε να γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα. Αφορά τους υλικούς όρους διαβίωσης, ιδιαίτερα των μισθωτών στρωμάτων, καθώς αυτή τη στιγμή, και με το κύμα της ακρίβειας, τα πράγματα στενεύουν όλο και περισσότερο και βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης».

Συμπλήρωσε, δε, οτι «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι αναγκαία και για λόγους αναπτυξιακούς, για την τόνωση της ενεργούς ζήτησης», καθώς «θα συμβάλει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών ρυθμών, όχι με οδηγό τα συμφέροντα μερικών μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων ολιγαρχικού χαρακτήρα, αλλά με οδηγό τα συμφέροντα της μισθωτής εργασίας, της μικρής και μεσαίας επιχείρησης που αυτή τη στιγμή πλήττεται έτι περαιτέρω εξαιτίας του κύματος ακρίβειας. Είναι, δηλαδή, ένα συνολικά αντιπαραθετικό σχέδιο απέναντι σε αυτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο τις πιο παρωχημένες συνταγές του νεοφιλελευθερισμού».

Μάλιστα, προανήγγειλε: «Θα πραγματοποιήσουμε και μια μεγάλη καμπάνια για την ακρίβεια προκειμένου να αναδείξουμε τις πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη στάση αδράνειας που υιοθετεί η κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι η αγορά θα αυτορυθμιστεί και ότι το πρόβλημα είναι παροδικό».

Ενδεικτική άλλωστε αυτής της αντιμετώπισης, όπως είπε, «είναι η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν υπάρχει θέμα ακρίβειας στην Ελλάδα, ότι αν συγκρίνουμε τις τιμές του 2021 με αυτές του 2019 βρισκόμαστε υποτίθεται στα ίδια επίπεδα!». «Το αν ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο, μπορεί κάποιος εύκολα να το διαπιστώσει κοιτώντας το λογαριασμό της ΔΕΗ…», σχολίασε με νόημα ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερθείς στις δημοσιονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «σε αυτές δεν είναι βέβαια η κοινωνική πλειοψηφία, τα μισθωτά στρώματα, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Άλλες είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ, και αυτό αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό για το 2022. 42% αύξηση στους εξοπλισμούς, κόψιμο 920 εκ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, καμία στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απόσυρση όλων των μέτρων στήριξης των μισθωτών στρωμάτων, μόλις 150 εκ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια».

Καμπάνια για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€ ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑΣτον αντίποδα, επανέλαβε τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας:

  • Ενίσχυση του εισοδήματος/αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ,
  • αναστολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα,
  • διαγραφή χρέους των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων,
  • πολύ συγκεκριμένες τομές και ρυθμίσεις οι οποίες άμεσα μπορούν να απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος της αύξησης των τιμών.

Σχολίασε ακόμα ότι δεν είναι ζήτημα τεχνοκρατικής επάρκειας, αλλά κοινωνικών αναφορών και συμφερόντων. «Και αυτή είναι η βασική διαχωριστική γραμμή στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση και η ΝΔ εκπροσωπεί τα συμφέροντα των λίγων, των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των πρωθυπουργικών φίλων», είπε ανέφερε εμφατικά.

Εξάλλου ο κ. Τζανακόπουλος γνωστοποίησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα, με τις τοπικές κοινωνίες, με τους φορείς και τους πολίτες, “για να παρουσιάσουμε πολιτικές προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις για τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιφέρεια”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood