Με είκοσι νέα ασθενοφόρα και έξι κινητές μονάδες επείγουσας φροντίδας, ενισχύεται ο στόλος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου να εντάξει τη χρηματοδότηση της προμήθειάς τους στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Η χρηματοδότηση ξεπερνά τα 2,1 εκατ. €, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης η προμήθεια: οκτώ συσκευών θωρακικών συμπιέσεων για τις ανάγκες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), και δύο θαλάμων αρνητικής πίεσης.

20 νέα ασθενοφόρα θα αποκτήσει το ΕΚΑΒ ΑΜ-Θ με πόρους του ΕΣΠΑΟ εξοπλισμός θα διατεθεί ισομερώς στα δύο παραρτήματα του ΕΚΑΒ σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, τα οποία καλύπτουν το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και θα συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας.

20 νέα ασθενοφόρα θα αποκτήσει το ΕΚΑΒ ΑΜ-Θ με πόρους του ΕΣΠΑΕν όψει της υπογραφής της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της 6ης και 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, Χάρη Λώτη, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Αλέξη Πολίτη.

20 νέα ασθενοφόρα θα αποκτήσει το ΕΚΑΒ ΑΜ-Θ με πόρους του ΕΣΠΑ