Συνεχίζονται τα δωρεάν Rapid Covid Tests στη Ροδόπη.

Χθες Πέμπτη 21/10 στην Κομοτηνή διενεργήθηκαν 245 έλεγχοι και διαγνώστηκαν 19 θετικά δείγματα που αφορούν σε οκτώ αγόρια και οκτώ κορίτσια διάμεσης ηλικίας 17 ετών, καθώς και σε έναν άνδρα και δύο γυναίκες 45 χρόνων.

Εξάλλου στα 27 τεστ που διενεργήθηκαν στους Αμαξάδες, διαγνώστηκε ένα θετικό δείγμα που αφορά άνδρα 53 ετών.

Μέχρι και σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν τεστ στην Κομοτηνή, στο δημοτικό κτίριο της οδού Βενιζέλου (απέναντι από το Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων) ως τις 14:00, και στη Διεύθυνση Υγείας (άγαλμα Βενιζέλου) έως τις 15:00.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

  • Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
  • Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν δύναται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας, με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.