Κομοτηνή: Στις 12 η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Υποχρεωτικά με μάσκα οι παρελαύνοντες

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ το πρόγραμμα εορτασμού στην Κομοτηνή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
ΠΑΡΕΛΑΣΗ-1

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ το πρόγραμμα εορτασμού στην Κομοτηνή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα, διότι υπενθυμίζει την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και την ανεξαρτησίας των εθνών.

Στην πόλη της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και
    Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς
    και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.
  • Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021:

-08:00 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, και τα ΝΠΔΔ.

-10:30 Επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο της Πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και θα ακολουθήσει απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς. Η παρουσία των σχολείων αφορά μόνο στο σημαιοφόρο και τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό.

  • Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

-08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης, παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.
-10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού
της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Τιμές θα αποδοθούν από τμήμα της στρατιωτικής μουσικής και τμήμα απόδοσης τιμών του ΑΔΦΚ.
Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της
Ημέρας από το Βασίλειο Θεοδωρίδη Υποδιευθυντή του 2ου Μειονοτικού
Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνή.
-11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου
Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μΑΜ-Θ, τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ. Στεφάνι επίσης μπορούν να καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των
παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Ν. μΡοδόπης, Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Συνδέσμους κ.τ.λ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από τμήμα της στρατιωτικής μουσικής και τμήμα απόδοσης
τιμών του ΑΔΦΚ.
-12:00 Παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και
μαθητικής νεολαίας με ολιγάριθμα τμήματα, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λπ. μΧώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών στο με Αρ. Πρωτ. έγγραφο 74901/13-10-2020 που ορίζει «η κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών,
σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι συνολικής χρονικής διάρκειας αυστηρά 40-60 λεπτών», και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19 καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:
• Τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας να παρελάσουν με μία μικτή διμοιρία
περίπου 40 ατόμων ή με δύο (μια αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού
αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών
• Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στην κατάθεση στεφάνων να εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο

• οι Ένοπλες δυνάμεις με τη μικρότερη δυνατή εκπροσώπηση.
• Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσους συμμετέχουν στην
παρέλαση.

-17:00 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood