Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και όπως όλα δείχνουν υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε:

“Αγαπητέ Εκρέμ. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε ξανασυναντώ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Αγωνιζόμαστε από κοινού για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς. Οι τεράστιες προκλήσεις στην περιοχή μας και στις χώρες μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με στενή συνεργασία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτή την ανάγκη και να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας. Να συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση.

ab2d7f49 d6d9 41ac 90d6 a4e520499a6aΟ ρόλος των μητροπολιτικών πόλεων είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις προσπάθειες. Οι πόλεις είναι από τη φύση τους εργαστήρια δημοκρατίας και συμμετοχής. Πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας.

1a4c8231 1fb6 46e3 b217 0285ca03a9ceΤην προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε συζητήσαμε επίσης τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην προώθηση της ειρηνικής κουλτούρας και των Ολυμπιακών αξιών στον κόσμο. Έτσι θεώρησα σκόπιμο να σας φέρω ένα ιδιαίτερο δώρο. Ένα βιβλίο για την ειρήνη και τον αθλητισμό που ελπίζω ότι θα σας εμπνεύσει στις μελλοντικές σας προσπάθειες. Ευχαριστώ πολύ για τη ζεστή φιλοξενία σου”.

74dbce24 b3a8 4c18 8a5a a098d4149275