Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο που σήμερα συγκαλεί τη Σχολική Επιτροπή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων ζητείται η έγκριση κονδυλίου για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για το Γυμνάσιο Σαπών μέσω συνεργείου.

Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: Ο Ντίνος Χαριτόπουλος ανοίγει την κερκόπορτα στους εργολάβους καθαριότητας στα σχολείαΣε ανακοίνωσή τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, τονίζουν:

“Ο κ. Χαριτόπουλος αντί να δώσει αυτά τα χρήματα για να αυξηθούν οι εργατοώρες του προσωπικού καθαριότητας που εργάζεται τώρα στα σχολεία του Δήμου, ανοίγει την «κερκόπορτα» μία ώρα νωρίτερα στα συνεργεία.

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι για τη φετινή σχολική χρονιά ο κ. Χαριτόπουλος μετέτρεψε όλες τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων των Σαπών σε τρίωρες, με αποτέλεσμα και τα σχολεία να μην καθαρίζονται όπως πρέπει – και μάλιστα στον καιρό της πανδημίας Covid-19 – και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει μειωθεί αισθητά.

Καλούμε τον κ. Χαριτόπουλο να επανεξετάσει τη στάση του και να αυξήσει  τις εργατοώρες των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των Σαπών, και να μην προχωρήσει στην πρόσληψη συνεργείου για την καθαριότητα των σχολείων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η προσπάθεια της επαναφοράς των συνεργείων καθαρισμού στα σχολεία, τόσο στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών όσο και οπουδήποτε αλλού στον Νομό μας, θα μας βρει απέναντι και θα αντιδράσουμε”.