Ο φημισμένος πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη που αναπαριστά την «Έξοδο του Μεσολογγίου» και φιλοτεχνήθηκε από τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη το 1853, απετέλεσε έμπνευση για τον 11χρονο Χρήστο Κουλέντζα, μαθητή της Ε’ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, που κέρδισε ένα από τα τέσσερα βραβεία στον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που προκήρυξαν τα ΕΛΤΑ για την επέτειο του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

6d886829 screenshot 118Η πρωτότυπη σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε με τα έργα των παιδιών, θα «ταξιδέψει» την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ τον επόμενο χρόνο, θα εμπλουτίσει τις συλλογές των φιλοτελιστών, και θα μείνει για πάντα στην πλούσια φιλοτελική ιστορία.

Περίπου 6.000 παιδιά, ηλικίας από 7 έως 15 ετών, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο μικρός Χρήστος ζωγραφίζει από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Ο αγαπημένος του ήρωας είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μου αρέσει πολύ η ζωγραφική», λέει ο ταλαντούχος 11χρονος, και προσθέτει: «Ζωγραφίζω από τότε που ήμουν τεσσάρων ετών και μέχρι σήμερα έκανα πολλά σχεδία και ζωγραφιές. Αυτή την περίοδο όμως μου αρέσει να ζωγραφίζω μηχανές και αυτοκίνητα, αλλά στο δωμάτιό μου έχω και ζωγραφιές από τη μυθολογία με τον Ηρακλή και άλλους ήρωες».

ena1.

Οι τέσσερις νικητές

  • Ηλικιακή κατηγορία 7-10 ετών: «Η έξοδος του Μεσολογγίου» του Χρήστου Κουλέντζα, «Γυναίκες στην Επανάσταση» της Κατερίνας Δημητριάδη.
  • Ηλικιακή κατηγορία 11-15 ετών: «Κρυφό Σχολειό» της Γαβριέλας Βραχνού, «Ήρωες» του Σωτήρη Ρόζη.

πηγή: newscenter.gr

επιμέλεια: inkomotini.news