«Η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική αποστολή αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο», επισημαίνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του, και σημειώνοντας πως οι «οι ΗΠΑ αποδίδουν μεγάλη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επειδή θέλουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τις δικές τους στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα», σχολιάζει οτι «η αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία».

Τo Anadolu αναφέρει πως μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης, εκτοξευτήρων, πυροβόλων όπλων, κ.ά., θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο μεγάλης στρατιωτικής αποστολής την οποία και χαρακτηρίζει «πρωτοφανή».

5d7bf593 screenshot 117Η αμερικανική στρατιωτική αποστολή σχετίζεται με μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση που θα πραγματοποιηθεί σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Βαλκάνια και κεντρική Ευρώπη. Πολλά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμός θα φτάσουν στην περιοχή, ανάμεσά τους ελικόπτερα τύπου Romeo, Sikorsky και Chinook, καθώς και άρματα μάχης M1 Abrams, κ.ά.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που μίλησε για άφιξη αριθμού ρεκόρ αεροσκαφών και ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο.

b4674edb elikoptera limani

πηγή: protothema.gr
επιμέλεια: inkomotini.news