“Σπάρτακος”: Να δοθούν τα ονόματα των Δαμασκηνού και Τζεμαλή σε οδούς της Κομοτηνής

Τη μετονομασία κεντρικών οδών της Κομοτηνής, προς τιμήν των αειμνήστων, Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού, και του Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζμαλί, προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 20/10, η παράταξη του "Σπάρτακου".
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΖΕΜΑΛΗ ΣΕ ΟΔΟΥΣ

Τη μετονομασία κεντρικών οδών της Κομοτηνής, προς τιμήν των αειμνήστων, Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού, και του Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζμαλί, προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει δια τηλεδιασκέψεως την Τετάρτη 20/10, η παράταξη του “Σπάρτακου”.

Συγκεκριμένα, στην πρότασή της η δημοτική παράταξη, αναφέρει:

“[…]Να τιμήσει ο Δήμος με την ονοματοδοσία ενός κεντρικού δρόμου της πόλης, τον προ διετίας θανόντα μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή. Είχαμε και τότε (20-12-19) εκθέσει στον δήμαρχο τους λόγους για τους οποίους οφείλουμε μια τέτοιαν αναγνώριση στον επί 33ετία θρησκευτικό ηγέτη των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, και ενδεχομένως παρέλκει να επαναλάβουμε τα ίδια. Απλώς να θυμίσουμε ότι ο εκλιπών δεν έχαιρε μεγάλης εκτίμησης μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και διεθνώς, καθώς υπήρξε μέλος της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης (με έδρα την Μεδίνα), της Παγκόσμιας Ισλαμικής Συνδιάσκεψης, της Γενικής Γραμματείας Ισλαμικών Υποθέσεων (με έδρα το Κάιρο), και εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας σε όλα αυτά τα διεθνή φόρα. Μάλιστα η αρθρογραφία του γύρω από τις σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων είχε παγκόσμια απήχηση.

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ότι ανάλογη τιμή οφείλουμε και στον μακαριστό μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνό, ο οποίος για πάνω από μισό αιώνα υπηρέτησε στην πόλη μας και δεν περιορίστηκε ποτέ στα αυστηρά αρχιερατικά του καθήκοντα. Υπήρξε μπροστάρης σε όλους τους ειρηνικούς αγώνες της Ροδόπης για ζητήματα καίρια, όπως η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αλλά και η εθνική υπερηφάνεια των κατοίκων. Με καταγωγή μεσσηνιακή, έγινε Θράξ κατ΄ επιλογήν, και για το σύνολο έργο του τιμήθηκε πολλές φορές και από ποικίλους φορείς, εκκλησιαστικούς και μη. Είναι ενδεικτικός ο αφιερωματικός τόμος που εξεδόθη το 2006 με χορηγία του Δήμου Κομοτηνής επί δημαρχίας Τάσου Βαβατσικλή. Ειδικά με την τεράστια οικονομική προσωπική συνεισφορά του Δαμασκηνού, ξέρουμε όλοι ότι στάθηκε δυνατό να ξεκινήσουν και να λειτουργούν πλέον οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στην παραλία του προφήτη Ηλία.

Αν χρειαστούν προτάσεις για συγκεκριμένους δρόμους για τη μετονομασία, μπορούμε να τις προσφέρουμε”.

"Σπάρτακος": Να δοθούν τα ονόματα των Δαμασκηνού και Τζεμαλή σε οδούς της Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood