Μέσα σε μερικές μόνο γραμμές, αναγνώστης μας, αναδεικνύει ένα ζήτημα που βρίσκεται μόνιμα στον αντίποδα της ευαισθησίας όσον αφορά τη φιλοζωία και τη σημασία της, και συνεπακόλουθα στηλιτεύει την αδράνεια και αδιαφορία όσων κανονικά θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν και να μεριμνήσουν.
Συνοδεύοντας την επισήμανσή του και με φωτογραφικό υλικό, αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Κομοτηνή, 15 Οκτωβρίου 2021, ώρα 8 π.μ. Στο περιβόητο «Πάρκο Καρυδιάς» που 40 χρόνια φτιάχνεται και πάλι άφτιαχτο είναι. Για μια ακόμα φορά δεμένα άλογα στην πόλη μας εκτεθειμένα στο έλεος της κακοκαιρίας. Όταν οι καιρικές προβλέψεις δίνουν 100 κυβικά στο στρέμμα. Είναι 300 μέτρα από το αστυνομικό μέγαρο της Κομοτηνής. Δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Δεν βρέθηκε κάποιος να ενδιαφερθεί για αυτά τα κακόμοιρα ζώα; Κάποιες ντεμέκ φιλοζωϊκές (φιλόσκυλοι και γατόφιλοι), κάποιοι φίλοι αδέσποτων (που μαζεύουν σκουπίδια από τους ντερέδες), κάποιος κυνηγετικός σύλλογος (εδώ γελάμε), κάποιο συλλογικό όργανο τέλος πάντων; Υ.Γ. Τα άλογα δεν είναι μόνο των φωτογραφιών”.
Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο αναγνώστης μας, για το θέμα έχουν υποβληθεί τέσσερις καταγγελίες, και όλες μπήκαν στο αρχείο. “Λες και είναι θέμα ταμπού και πρόκειται περί ιερών αγελάδων…ιερών αλόγων ήθελα να πω…”.
Άλογα δεμένα και εκτεθειμένα στην κακοκαιρία Άλογα δεμένα και εκτεθειμένα στην κακοκαιρία Άλογα δεμένα και εκτεθειμένα στην κακοκαιρία Άλογα δεμένα και εκτεθειμένα στην κακοκαιρία Άλογα δεμένα και εκτεθειμένα στην κακοκαιρία