“Νέα απαράδεκτη αύξηση των διοδίων ανακοινώθηκε από την Εγνατία Οδό Α.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της ΝΔ”, τονίζει η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και κάνει λόγο για απόφαση που “αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία προς τον λαό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ”. 

Όπως προσθέτει, δε, “τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή της ΝΔ, και η Ε.Ε., για τη φόρο-ληστεία του Λαού, για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων. Είναι πάγια η τακτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, και της σημερινής, που από τη μια φορολογούν τον λαό και από την άλλη όταν κατασκευάζουν δρόμους, τον βάζουν να τους ξαναπληρώνει από την αρχή διπλά και τριπλά. Είναι η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων”.

Όπως υπογραμμίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, Τρέλλης Χρήστος, Συμεωνίδης Θεόδωρος καιΣτεφανίδης Γιάννης, “για να ανατραπεί αυτή η πολιτική χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και συμμαχία των εργαζομένων με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και στα χωριά κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών”.

Επισημαίνοντας, δε, πως “έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων”, συμπληρώνουν: “Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους”.

ff60d17c laiki syspeirosi diodiaΤων παραπάνω δοθέντων, η παράταξη καλεί “τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής, να διεκδικήσουν:

  • Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων ακυρώνοντας κάθε αντιλαϊκή συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες,
  • Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του λαού,
  • Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού,
  • Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους άνεργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές”.

Τέλος οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ΑΜ-Θ ζητούν το θέμα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καλώντας το συλλογικό όργανο να καταγγείλει τη νέα αύξηση των διοδίων και να απαιτήσει να μην προχωρήσει η Εγνατία Οδός Α.Ε. σε οποιαδήποτε αύξηση.