Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι αθρόες διελεύσεις παράνομων μεταναστών στη Ροδόπη όπως προκύπτει και από τα ημερήσια δελτία Τύπου που εκδίδει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνδρες των τοπικών αστυνομικών τμημάτων συνοριακής φύλαξης βρίσκονται καθημερινά στο κατόπι διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών.

Οι διακινητές επιχειρούν την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών με κάθε τρόπο. Με Ι.Χ. επιβατικά, με φορτηγά, με ταξί, με μοτοσικλέτες, με…τρικάβαλα σκούτερ, με αγροτικά ημιφορτηγά, με νταλίκες, ακόμη και με…δημόσιας χρήσης λεωφορεία.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι μαρτυρίες κατοίκων χωριών για ομάδες παράνομων μεταναστών που κινούνται προς την ενδοχώρα περπατώντας μέσα από τα χωράφια και τους αγροτικούς δρόμους, ενώ δεν λείπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχετικά βίντεο.

Τα δρομολόγιά τους είναι λίγο-πολύ γνωστά, και περιλαμβάνουν και περάσματα στα οποία οι παράνομοι μετανάστες κινούνται και πεζοί. Όπως π.χ. και από την ορεινή περιοχή Οργάνης-Εσοχής από όπου και το βίντεο-ντοκουμέντο με το…καραβάνι των σαράντα περίπου ατόμων.

77142305 screenshot 90Τούτων δοθέντων, το αστυνομικό προσωπικό βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως σε εγρήγορση και επιχειρησιακή δράση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  • Θυμηθείτε εδώ τη σύλληψη ομάδας παράνομων μεταναστών στο περιαστικό δάσος Νυμφαίας Κομοτηνής πριν από έναν περίπου μήνα.

Το θέμα το τελευταίο διάστημα δείχνει να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και το ερώτημα που τίθεται κατά κόρον από την τοπική κοινή γνώμη, είναι κατά πόσο τελικά ο Έβρος είναι… “σφραγισμένος”.