Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «SYNERGIA», της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος.

Η Έκθεση, τη διοργάνωση της οποίας έχει αναλάβει φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Στόχος της Έκθεσης είναι η συνάντηση, γνωριμία, και προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια του αγροδιατροφικού τομέα (παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, πώληση, παροχή υπηρεσιών), ώστε τα προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρεια Μ-Θ να περιλαμβάνονται στα προϊόντα που διατίθενται προς κατανάλωση από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, διαμονής, εστίασης και αναψυχής.

Απώτερος σκοπός, είναι η αύξηση της ενδοπεριφερειακής κατανάλωσης, τα τοπικά προϊόντα να αποκτήσουν διακριτή εμπορική ταυτότητα στην αγορά και να τύχουν ευρύτερης αναγνωριμότητας κατά την τουριστική περίοδο με πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Στην 3η SYNERGIA, η οποία για πρώτη φορά φέτος θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων:

  1. Παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
  2. Ημερίδα ανταλλαγής απόψεων για τη θεμελίωση της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και την παραγωγή δικτυώσεων.
  3. Παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας με αντίστοιχες ημερίδες και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τη φόρμα συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, είτε να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Περιφέρειας (www.pamth.gov.gr – βασικό μενού: Ενημέρωση, κατηγορία: Γραφείο Τύπου), είτε να απευθύνονται στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (κ. Γ. Αγγελάκης, τηλ. 2510291275).