Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ 2014-2020, εντάχθηκε το έργο της ανάδειξης και αξιοποίησης των παλαιών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 2.618.485 ευρώ.

Πρόκειται για έργο το οποίο είχε υποβληθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και σε αυτό έχουν συμπεριληφθεί οι τρεις πρώτες αποθήκες του λιμένα.

Συγκεκριμένα:

  • στην αποθήκη 1 (309 τ.μ.) θα γίνουν εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του κτιρίου καθώς και εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισής του. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το κτίριο θα φιλοξενήσει εκδοτήρια εισιτηρίων για τα δρομολόγια των πλοίων καθώς και έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων.
  • στη θέση της αποθήκης 2 (558 τ.μ.) η οποία έχει καταρρεύσει και δεν υφίσταται πλέον, θα κατασκευαστεί διώροφο κτίριο το οποίο θα έχει την ίδια μορφή με το παλαιό και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης-καφέ.
  • στα όρια της αποθήκης 3, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει, θα κτιστεί διώροφο κτίριο (507 τ.μ.), με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τμήματος της αποθήκης που σώζεται. Το νέο κτίριο θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο.