«Η κοινωνία είναι εξαιρετικά πιεσμένη οικονομικά και δεν έχει δυνατότητα ανοχής στο κύμα της ακρίβειας», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου στο “STAR Κεντρικής Ελλάδας”, προσθέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχονται από μία περίοδο αναστολών εργασίας, μείωσης μισθών και σώρευσης των χρεών της πανδημίας».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση επέτρεψε να λειτουργήσουν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η χώρα είναι πρωταθλήτρια στην τιμή του ρεύματος ήδη από πέρυσι. Μάλιστα, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια στην ενέργεια, που επεκτείνεται και στα βασικά αγαθά και είδη διατροφής, αποφάσισε να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη ΔΕΗ, τον βασικό ενεργειακό πυλώνα της χώρας», ενώ «το πρόγραμμα επιδότησης που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, και τώρα κοιτάζει μήπως το επεκτείνει, δεν μπορεί επ’ ουδενί να καλύψει τις αυξήσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το γεγονός πως δεν λαμβάνονται ουσιώδη μέτρα, που ήδη θα έπρεπε να έχουν ληφθεί, μπορεί να μας φέρει ξανά μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Χρειάζονται άμεσα τρεις βασικές κινήσεις για να προστατευθεί στοιχειωδώς η κοινωνία: μείωση για ένα διάστημα των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, παρέμβαση της ΡΑΕ στην αγορά ενέργειας για να χτυπηθούν τα καρτέλ».