«Η αύξηση στον βασικό μισθό, η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και η παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, αποτελούν ουσιαστικές απαντήσεις στο κύμα ακρίβειας που πλήττει ήδη την κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM 97.8» και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι «το κονδύλι των 150 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα είναι εντελώς ανεπαρκές, τη στιγμή που οι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για μια επιβάρυνση στα ελληνικά νοικοκυριά που μπορεί συνολικά να φτάσει το 1 δισ».

«Αντί η κυβέρνηση να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, αντί να “σπάσει” τις ολιγοπωλιακές πρακτικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη αγορά ενέργειας – μέσω και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – αυτό που κάνει είναι να επιδοτεί ουσιαστικά τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και ακόμα χειρότερα, σε μια συγκυρία ενεργειακής κρίσης, η ΝΔ αποφασίζει να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, να στερηθεί η χώρα και η κοινωνία το κεντρικό εργαλείο ενεργειακής πολιτικής», υπογράμμισε.

«Το κύμα ακρίβειας βέβαια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά αν δεν προχωρήσουμε εδώ και τώρα σε πραγματική αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά και σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που συσσώρευσαν οι επιχειρήσεις μέσα στην πανδημία –με διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε 120 δόσεις», πρόσθεσε.