Τον Έβρο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Από τις Καστανιές, όπου επιθεώρησε τον νέο φράχτη μήκους 37 χιλιομέτρων, τόνισε ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι προϋπόθεση για την ασφάλεια της χώρας μας, και υπογράμμισε: “Είμαστε σε ετοιμότητα. Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή. Με την αυτοδιοίκηση, με την τοπική κοινωνία, σε ολόκληρο τον Έβρο. Και ενισχύουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις δυνάμεις με την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων οι οποίοι θα ενισχύσουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που συνδράμει στην ασφάλεια των συνόρων. Αυτό που έχει σημασία να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, είναι ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, σε απόλυτη επαγρύπνηση, και ότι δεν θα μείνει τίποτα που θα πρέπει να κάνουμε και να μην το κάνουμε για την ασφάλεια τους”.

72a24ce3 screenshot 80“Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα”, διεμήνυσε με νόημα.

65be4151 screenshot 81Εξάλλου, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν, επεσήμανε ότι πλέον “είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι μετά την υπογραφή της στρατηγικής συμμαχίας της πατρίδας μας με τη Γαλλία”, και υπογράμμισε ακόμη: “Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας. Η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Ταυτοχρόνως είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή, οποιαδήποτε απειλή“.

49ac6316 10102021yptpevros001 1ff21fee screenshot 79