Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση νέων πράσινων κάδων χωρητικότητας 770 λίτρων για συμβατικά αστικά και εμπορικά απορρίμματα στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα:

  • στην περιοχή από τη Χαριλάου Τρικούπη έως τη Νικολάου Ζωίδη,
  • στην περιοχή από την ανατολική είσοδο (Σισμάνογλου) μέχρι τη δυτική είσοδο (Υψηλάντου),
  • στις κεντρικές οδικής αρτηρίες της Παναγή Τσαλδάρη, Κοσμίου και Ζυμβρακάκη.

Με τη σειρά τους, οι προηγούμενοι, κόκκινοι κάδοι, αγοράς του 2020, που αντικαθίστανται, τοποθετούνται στις συνοικίες και στους οικισμούς της Κομοτηνής ανάλογα με τις ανάγκες που διαπιστώνονται.  

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής μεταφέρει το μήνυμα στους δημότες «Φροντίζω το περιβάλλον» που αναγράφεται πάνω στους νέους κάδους, με τις σχετικές απαγορεύσεις για όσα δεν απορρίπτουμε:

8d4b881b neoi kadoi 2Όχι μπάζα, όχι ανακυκλώσιμες συσκευασίες, όχι κλαδιά, όχι εύφλεκτα υλικά.

Γι’ αυτόν τον λόγο, αναγράφεται και το τηλέφωνο της Υπηρεσίας (25310-22810), καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση (dkomot@otenet.gr), για όσους θέλουν να πετάξουν μπάζα και κλαδιά.

Επίσης, τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην πλατεία Ειρήνης και πέντε λευκοί κάδοι.

958801d4 neoi kadoi 1

“Ο Δήμος Κομοτηνής ζητά από τους δημότες και τους επισκέπτες να συμβάλλουν στο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, για να έχουμε μια πόλη καθαρή. Το πεντάλ στους κάδους επιτρέπει με χέρια καθαρά να ρίχνουμε τα σκουπίδια, και στη συνέχεια το καπάκι να παραμένει κλειστό”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

9386b261 neoi kadoi 3