Ερώτηση Βελόπουλου για την εκδήλωση του “ΚΙΕΦ” στη Φιλλύρα

Ο κ. Βελόπουλος μεταξύ άλλων "ακτινογραφεί" το γεγονός της αδειοδότησης του δημοτικού γηπέδου του οικισμού της Φιλλύρας για την τέλεση της εν λόγω εκδήλωσης, σε αντίθεση με την αρνητική στάση του Δήμου Ιάσμου στο ίδιο αίτημα.
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Για “προκλητική επετειακή εκδήλωση στον Δήμο Αρριανών της Ροδόπης του “ΚΙΕΦ” με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από ιδρύσεώς του”, κάνει λόγο ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Μάκη Βορίδη και Κώστα Τσιάρα, αντιστοίχως. Ο κ. Βελόπουλος μεταξύ άλλων “ακτινογραφεί” το γεγονός της αδειοδότησης του δημοτικού γηπέδου του οικισμού της Φιλλύρας για την τέλεση της εν λόγω εκδήλωσης, σε αντίθεση με την αρνητική στάση του Δήμου Ιάσμου στο ίδιο αίτημα.

Ερώτηση Βελόπουλου για την εκδήλωση του "ΚΙΕΦ" στη ΦιλλύραΟλόκληρο το κείμενο της Ερώτησης του Κ. Βελόπουλου: 

“Κύριοι Υπουργοί.

Το αποκαλούμενο «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» («ΚΙΕΦ»), το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα ενός μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μας, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από ιδρύσεώς του, διοργάνωσε πρόσφατα προκλητική εορταστική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μόλις χίλια άτομα, στο χωριό Φιλλύρα του Δήμου Αρριανών της Ροδόπης. Καθ΄ όλο το διάστημα της εν λόγω εκδήλωσης, κυριαρχούσε το σύνθημα «Γεννηθήκαμε Τούρκοι, θα πεθάνουμε Τούρκοι». Αυτό προέκυψε ως έμμεσο μήνυμα, και από τα λεγόμενα των ομιλιών των συμμετεχόντων, δηλαδή της προέδρου του «ΚΙΕΦ» Τσιγντέμ Ασάφογλου, του δημάρχου των Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν, και της επιτίμου προέδρου του «ΚΙΕΦ» Ισίκ Σαντίκ Αχμέτ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανωτέρω προέδρου, στηλιτεύτηκε η απόρριψη του δημάρχου Ιάσμου σε αίτημά της η συγκεκριμένη εκδήλωση να διεξαχθεί στο γήπεδο του Ιάσμου για να παραβρεθούν μουσουλμάνοι και της Ξάνθης («Τούρκοι» κατά αυτήν). Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν η αντιπολίτευση του Δήμου Αρριανών και πρόεδροι συλλόγων όπως της «τουρκικής» ένωσης νεολαίας Κομοτηνής, του Συνδέσμου «Τούρκων» εκπαιδευτικών, της Εταιρείας Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Μειονοτικής Δυτικής Θράκης (BAKEŞ) κ.ά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Θεωρείται σύννομο και συνταγματικό, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης σε δημόσιες εκδηλώσεις, δια της παρουσίας και των δηλώσεών τους, να στηρίζουν διχαστικές, υποβολιμαίες και υποκινητικές απόψεις, οι οποίες αντίκεινται σε διεθνείς συνθήκες, όπως επί παραδείγματι, της Λωζάννης; Αν όχι, πώς τους αποτρέπει η Πολιτεία από παρόμοιες ενέργειες;
  2. Η αδειοδότηση του χώρου στον οποίο έλαβε χώρα η ως άνω εκδήλωση, ήταν νομότυπη; Αν ναι, βάσει ποιου δημοσίου εγγράφου του Δήμου Αρριανών εκδόθηκε η σχετική άδεια;
  3. Επειδή σε απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. Πρ. 8710/04-02-2021 επί Κοινοβουλευτικής Ερώτησης της «Ελληνικής Λύσης» με Αρ. Πρ. Ερωτήσεων 3310/15- 01-2021 με θέμα «Δηλώσεις Προέδρου κόμματος της μουσουλμανικής μειονότητας “ΚΙΕΦ” (“DEB”) στο “Πρακτορείο Ειδήσεων Κριμαίας”», το ανωτέρω Υπουργείο αναφέρει ότι: «στο Σύνταγμα και την εκλογική νομοθεσία δεν προβλέπεται η απαγόρευση πολιτικού κόμματος», διατίθεσθε να τροποποιήσετε την κείμενη νομοθεσία με τροπολογία που θα επιβάλει κυρώσεις σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου είτε πολιτικό κόμμα, είτε εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, με δημόσιες δηλώσεις τους, έμμεσα ή άμεσα, δεν σέβονται τα οριζόμενα πλαίσια από Διεθνείς Συνθήκες, όπως εν προκειμένω η Συνθήκη της Λωζάννης, όσον αφορά στο ισχύον καθεστώς προσδιορισμού των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood