Ιλχάν Αχμέτ: «Κράτος Πρόνοιας: Δεν είναι πολυτέλεια, είναι θέμα εθνικής επιβίωσης»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.
ΙΛΧΑΝ-ΒΟΥΛΗ-3-Αντίγραφο

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε πως “το κράτος πρόνοιας αποτελεί επίτευγμα της προοδευτικής παράταξης”, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει το κοινωνικό κράτος “πρόχειρα και αποσπασματικά, χωρίς να ενδιαφέρεται για την ουσιαστική αποτελεσματικότητα των διατάξεων που εισάγει”.

“Η δαιδαλώδης δευτερογενής νομοθεσία που εισάγετε φοβόμαστε πως αποκρύπτει τις πραγματικές σας προθέσεις, αφού είναι ένας έμμεσος τρόπος μη εφαρμογής του νόμου”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Κυψέλη», που για την πραγματοποίησή του απαιτούνται 5 ΚΥΑ, που δεν καθορίζουν απλώς λεπτομέρειες του προγράμματος, αλλά την ουσία.

Ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε πως “η δημιουργία του μηχανισμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων επιβάλλεται να συνδεθεί με ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών για την προστασία της οικογένειας, και κατ’ επέκταση με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας”.

Παράλληλα παρότρυνε την Κυβέρνηση να επεκτείνει τα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων και την καταπολέμηση των περιστατικών κακοποίησης, τόσο στους καταυλισμούς των Ρομά, όσο και στις κλειστές δομές των μεταναστών. 

Τέλος ο Βουλευτής ζήτησε για άλλη μία φορά από την Κυβέρνηση να επεκταθεί η παράλληλη στήριξη και στο μειονοτικό πρόγραμμα που καλύπτει τις μισές διδακτικές ώρες των Μειονοτικών σχολείων, τονίζοντας πως “η εξόφθαλμη αδικία για τους μειονοτικούς εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να συνεχιστεί”.

Κλείνοντας ο Ιλχάν Αχμέτ ξεκαθάρισε πως το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει κάθε τι που αφορά την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε: Περισσότερα για περισσότερους που έχουν ανάγκη. Δεν είναι πολυτέλεια – είναι θέμα εθνικής επιβίωσης». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood