Χαρίτου: “Υγειονομική βόμβα το σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής”

27 κρούσματα Covid μεταξύ των 260 κρατουμένων - Πάνω από το 50% οι ανεμβολίαστοι κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής
  • Χαρίτου: “Καταδικασμένοι στην ποινή του covid-19 κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κομοτηνής από την αδιαφορία της κυβέρνησης”.

Το σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου και ενημερώθηκε από τον διευθυντή Παναγιώτη Ραδόπουλο για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί σε αυτό. Αφορμή υπήρξε ο πρώτος θάνατος σωφρονιστικού υπαλλήλου από covid, που υπηρετούσε στο κατάστημα Κομοτηνής.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ανεξάρτητα από τα υγειονομικά μέτρα, είναι τέτοιες οι συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής, το οποίο σήμερα είναι στο «κόκκινο» καθώς υπάρχουν πολλά ενεργά κρούσματα μεταξύ των κρατουμένων.

Οι 260 περίπου κρατούμενοι συνωστίζονται σε θαλάμους και κελιά λίγων τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί και είναι ενεργά αυτή τη στιγμή να ανέρχονται σε 27, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων να υπερβαίνει το 50% σε κρατούμενους και προσωπικό. Οι νοσούντες κρατούμενοι νοσηλεύονται σε θαλάμους λίγων τετραγωνικών μέτρων σε επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους και τη ζωή τους, θέτοντας ταυτόχρονα στον ίδιο κίνδυνο και δεκάδες σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Χαρίτου: "Υγειονομική βόμβα το σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής"Ο βουλευτής τόνισε πως “οι αριθμοί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ανεύθυνης πολιτικής αδράνειας της κυβέρνησης, όπως και η εγκατάλειψη των κρατουμένων στο covid -19, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα των συνθηκών κράτησης, όπως του υπερπληθυσμού των κρατουμένων, της έλλειψης προσωπικού, των απαρχαιωμένων υποδομών, κ.λπ. Το κατάστημα κράτησης Κομοτηνής μπορεί να αποτελέσει μια υγειονομική βόμβα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρίσκονται καθημερινά σε επαφή με τους κρατουμένους που νοσούν, τόσο εντός του καταστήματος, όσο και κατά την τυχόν μεταγωγή αυτών σε δικαστήρια κ.λπ., αφού η κυβέρνηση δεν έλαβε όλα τα αναγκαία επιπρόσθετα υγειονομικά μέτρα και δεν άσκησε καμία προληπτική πολιτική για τη μη μετάδοση του ιού στο σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood