Δύο χρόνια περίπου από την ανάληψη των καθηκόντων του ως “Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης”, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δικηγόρος κ. Αργύρης Χουρμουζέλης μιλά στην κάμερα του inkomotini.news για τη σημασία του θεσμού.

Μιλά για τον αριθμό των αιτημάτων που μέχρι στιγμής κλήθηκε να διευθετήσει, για τα είδη των υποθέσεων που έχει χειριστεί, και για την επίπτωση που είχε η πανδημία.

28d95d23 screenshot 54
Αργύρης Χουρμουζέλης: Ο “Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης”, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως επισημαίνει ακόμη, μολονότι ο θεσμός αποτελεί για πολίτες και επιχειρηματίες χρήσιμο και ανέξοδο “εργαλείο” να προσπαθήσουν να επιλύσουν τυχόν διαφορές τους με Υπηρεσίες της Περιφέρειας εντός χρονικού διαστήματος μόλις ενός μήνα, χωρίς μάλιστα να χάνουν το δικαίωμα προσφυγής τους ακόμη και στο δικαστήριο εάν το επιλέξουν κατόπιν, εντούτοις δεν έχει γίνει ευρέως γνωστός.

Ο ίδιος, πάντως, είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα (στεγάζεται στον 1ο όροφο της τέως Νομαρχίας Ροδόπης, δίπλα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου).