Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν απαντούν στον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

"Φυσικά και τασσόμαστε υπέρ της ελεύθερης και ακώλυτης έκφρασης της βούλησης των πολιτών της Μειονότητας, και επίλυσης επιτέλους των ζητημάτων των Μουφτήδων στην Θράκη, σύμφωνα με τις Συνθήκες".
nDBSTeKn6s4nt6La9q1FyvzuwWu1VwpXbVHzCNrx

Με κοινή δήλωσή τους, οι δύο από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, και συγκεκριμένα οι του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπης) και Μπουρχάν Μπαράν (Ξάνθης), απαντούν στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ο οποίος υποστήριξε οτι οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι κατά της εκλογής Μουφτήδων.

Συγκεκριμένα, τονίζουν:

“Ακούσαμε με έκπληξη και απογοήτευση τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου σε κρατικό ραδιόφωνο, περί της άποψής μας για την εκλογή Μουφτήδων στη Θράκη. Συνιστούμε στον κ.κ. Άνθιμο να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις χωρίς να ερμηνεύει τις απόψεις τρίτων. Πέραν του προφανούς λάθους της ερμηνείας, δεν είναι ούτε πρέπον ούτε ευγενικό εκ μέρους του. Φυσικά και τασσόμαστε υπέρ της ελεύθερης και ακώλυτης έκφρασης της βούλησης των πολιτών της Μειονότητας, και επίλυσης επιτέλους των ζητημάτων των Μουφτήδων στην Θράκη, σύμφωνα με τις Συνθήκες. Επιπλέον, θέλουμε κατηγορηματικά να δηλώσουμε ότι τα θεσμικά ζητήματα της Διακομματικής Επιτροπής δεν μπορούν να αποτελούν παίγνιο μεταξύ θεσμικών παραγόντων που φιλοδοξούν να υποκαταστήσουν την Βουλή, τα κόμματα και τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού σε όλα τα επίπεδα. Οι παρεμβάσεις σε ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας αντιστρατεύονται το κράτος δικαίου και πληγώνουν την Μειονότητα στην Θράκη. Η συμπερίληψη στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής των αιτημάτων μας, που αποτελούν την πραγματική βούληση των συμπολιτών μας, είναι επιτακτική και αδήριτη ανάγκη“.

φωτό: milletgazetesi.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood