«Στη φετινή ΔΕΘ συγκρούστηκαν δύο εντελώς αντίθετες στρατηγικές, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια δίνοντας μόλις 9 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα – γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά το πακέτο των 150 εκ. που προανήγγειλε. Τη στιγμή που οι ειδικοί στην αγορά ενέργειας εκτιμούν ότι από τις αυξήσεις στο ρεύμα τα νοικοκυριά θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα κόστος που ίσως ξεπεράσει το 1 δισ. συνολικά, μιλώντας για ένα φαινόμενο που θα μας απασχολήσει τουλάχιστον το επόμενο 6μηνο με 9μηνο», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας: «Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι τα 150 εκ. είναι αστείο ποσό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει εδώ και τώρα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, κάτι που είναι απόλυτα εφικτό με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που έχουμε φέτος και αν η ανάπτυξη ξεπεράσει – όπως προβλέπεται – το 5%», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, και συμπλήρωσε ακόμη: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε «πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να μειωθεί στο ακρότατο όριο που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μιλάμε επομένως για μειώσεις σε αυτόν τον φόρο έως και 90% για το πετρέλαιο θέρμανσης ώστε η πλειοψηφία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθει στις μεγάλες αυξήσεις που έρχονται και να βγάλει το χειμώνα».

Μιλώντας και στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε την ανάγκη για «ρύθμιση και διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, κάτι που θα κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας» και συμπλήρωσε πως «ανάλογη γενναία ρύθμιση για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019».