Ο Τάκης Τοψίδης έσπευσε να παρουσιάσει ως “διαγραφή” την ανεξαρτητοποίηση της Μαρίας Πολυμέρου

Η unfair ενέργεια του Τάκη Τοψίδη και η απάντηση της περιφερειακής συμβούλου Θάσου.
Webp.net-resizeimage-2021-09-29T150013.073

Την unfair ενέργεια του Τάκη Τοψίδη να σπεύσει να ανακοινώσει τη… “διαγραφή” της Μαρίας Πολυμέρου από την παράταξή του – και μάλιστα χωρίς να τηρήσει τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου – ενώ από πριν η ίδια του είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να ανεξαρτητοποιηθεί, αποκαλύπτει με δήλωσή της η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου.

Η Μ. Πολυμέρου είναι το πέμπτο μέλος της “Περιφερειακής Σύνθεσης” που ανεξαρτητοποιείται μετά τους Τζιχάν Ιμάμογλου από τη Ροδόπη, Αριστείδη Μωϋσιάδη από τη Δράμα, Χρήστο Γάκη από την Καβάλα και Μιχάλη Αμοιρίδη από την Ξάνθη, και έτσι πλέον η παράταξη (ξε)μένει με έντεκα μόνο συμβούλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια (!), στοιχείο που καταδεικνύει πως ο συνδυασμός του Τάκη Τοψίδη τελεί υπό διάλυση.

Η δήλωση της Μ. Πολυμέρου:

“Δύο χρόνια από την τιμή που μου έκαναν οι συντοπίτες μου να με επιλέξουν ως μοναδικό εκπρόσωπο της Θάσου στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, είναι οι μόνοι που μπορούν να με κρίνουν για την έως σήμερα πορεία μου. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να απαντήσω στη λασπολογία και τα ψέματα που ειπώθηκαν εις βάρος μου. Η μοναδική έδρα της Θάσου ανήκει στους κατοίκους της, οι οποίοι μου την εμπιστεύτηκαν. Από την πλευρά μου, το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, προσπάθησα να αναδείξω ζητήματα που μας απασχολούν στο νησί και να προτείνω λύσεις. Για τον σκοπό αυτό ζήτησα και απαίτησα, με δυνατή φωνή, και πάντοτε στα πλαίσια των πολιτικών ορίων. Σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσω, με μόνο γνώμονα την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μου και των συμπολιτών μου. Αυτό και μόνο αξίζει ώστε να προσπαθώ να εκπροσωπώ το νησί μου με όλες τις δυνάμεις μου.

Εχθές το πρωί μίλησα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και του ανέλυσα τις σκέψεις μου, τους λόγους και την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ. Μου ζήτησε χρόνο πριν στείλω οποιαδήποτε δημόσια δήλωση. Ενώ το σεβάστηκα, αυτός έστειλε δελτίο τύπου όπου ανακοίνωνε τη διαγραφή μου, χωρίς φυσικά να τηρεί τα απαιτούμενα εκ του κανονισμού στοιχεία, όπως τις υπογραφές τουλάχιστον οκτώ συμβούλων από τους δώδεκα της Περιφερειακής Σύνθεσης. Ακολούθως απέστειλα στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου, όπως την είχα ετοιμάσει. Η συμπεριφορά αυτή επιβεβαιώνει το ορθό της απόφασής μου.

Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για προσωπικές διαφωνίες, αλλά για διεκδικήσεις, έργα, και αποτελέσματα. Το μόνο χρέος που έχω, η μόνη υπόσχεση που δίνω στον κόσμο της Θάσου, είναι ότι θα είμαι παρούσα στα ζητήματα που μας απασχολούν και θα δουλέψω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε να έχουμε πρακτικά, μετρήσιμα αποτελέσματα, στους τομείς που αφορούν την κοινωνία”. 

Ο Τάκης Τοψίδης έσπευσε να παρουσιάσει ως "διαγραφή" την ανεξαρτητοποίηση της Μαρίας ΠολυμέρουΓια την ιστορία, η ανακοίνωση της “διαγραφής” της Μαρίας Πολυμέρου ανέφερε:

“Η Περιφερειακή Σύνθεση ανακοινώνει την απόφαση διαγραφής από την παράταξη μας της Περιφερειακής Συμβούλου Θάσου Μαρίας Πολυμέρου, από την οποία ζητούμε να παραδώσει την έδρα της λόγω του ότι εδώ και καιρό η στάση της δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξής μας καθώς πληροφορούμαστε ότι συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις χωρίς ίχνος πολιτικής ηθικής. Η Μαρία Πολυμέρου είναι μία επιχειρηματίας που στηρίζει τον τόπο της με την επιχειρηματική της δράση, αλλά πλέον δεν κάνει το ίδιο και με την πολιτική της στάση. Έχει παρέλθει πολύς χρόνος από όταν η Μαρία Πολυμέρου έπαψε να συμμετέχει στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης, στις διαδικασίες λήψης συλλογικών αποφάσεων και στην εν γένει λειτουργία της. Η πολιτική στάση της Μαρίας Πολυμέρου έχει διαφοροποιηθεί ακόμη περισσότερο τον τελευταίο μήνα και είναι τέτοια που δεν συνάδει με αυτήν της Περιφερειακής Σύνθεσης που την ανέδειξε Περιφερειακή Σύμβουλο Θάσου στις εκλογές του 2019. Συνεπώς, επειδή θεωρούμε ότι η αυτή η στάση  – της αδιαφορίας και της απραξίας- προσβάλλει τους ψηφοφόρους της Θάσου, αποφασίζουμε την διαγραφή της από την παράταξή μας, αναλαμβάνοντας φυσικά και την ευθύνη της απόφασης μας. Το μείζον ερώτημα είναι αν η Μαρία Πολυμέρου θα αναλάβει τις δικές της ευθύνες όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα, παραιτούμενη και παραδίδοντας την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη. Άλλωστε, οι πράξεις μας είναι αυτές που μας καθορίζουν, όπως και η απραξία μας. Η μεταβολή της συμπεριφοράς της Μαρίας Πολυμέρου, προφανώς έχει αιτίες τις οποίες την καλούμε να αποκαλύψει στους πολίτες της Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης γενικά, χωρίς βέβαια να «ξεχάσει» όσα έλεγε η ίδια αντιπολιτευόμενη στην διοίκηση της Περιφέρειας. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που η Μαρία Πολυμέρου συγκρούστηκε με την διοίκηση της Περιφέρειας για τα προβλήματα της Θάσου, ακόμη και προσωπικά είτε με τον Χρήστο Μέτιο, είτε με χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, έχοντας φυσικά την πλήρη στήριξη και υποστήριξη της Περιφερειακής Σύνθεσης. Ας εξηγήσει: Τι άλλαξε; Στο τέλος της ημέρας, άλλωστε, τίποτα δεν μένει κρυφό και όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας”.

(φωτό: evros-news.gr)

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood