Δυνατότητα διόρθωσης τ.μ. ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου με ελάχιστο πρόστιμο

Τα οικονομικά οφέλη σε όσους δηλώσουν τα διορθωμένα τετραγωνικά είναι σημαντικά, καθώς τα πρόστιμα είναι μικρά, ξεκινούν από τον Ιανουάριο του 2020 και γίνεται 24μηνη ρύθμιση.
ΔΗΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί τους δημότες να δηλώσουν διορθωμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου τους, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/

Η πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4830/2021 (ΦΕΚ 169/18-9-2021 τεύχος Α’), δίνει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του χρόνου υποβολής δήλωσης των ορθών στοιχείων για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων, με πολύ ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι–τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.».

Όσοι υποβάλλουν τη δήλωση της παρ. 1, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1.1.2020 μέχρι την ημερομηνία εκκαθάρισης της δήλωσης, με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Ο Δήμος Κομοτηνής θα επεξεργαστεί τις υποβληθείσες δηλώσεις και θα εκκαθαρίσει όλες τις σχετικές υποθέσεις εγγράφοντας στα Μητρώα τα ορθά τετραγωνικά μέτρα, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Οι οφειλές που θα προκύψουν θα καταβληθούν από τους υπόχρεους σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο τα 10 ευρώ, πλην της τελευταίας, για τα φυσικά πρόσωπα, και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα, χωρίς να θίγονται προγενέστερες καταβολές ή βεβαιώσεις μικρότερες των παραπάνω ποσών.

Επομένως, τα οικονομικά οφέλη σε όσους δηλώσουν τα διορθωμένα τετραγωνικά είναι σημαντικά καθώς τα πρόστιμα είναι μικρά, ξεκινούν από τον Ιανουάριο του 2020 και γίνεται 24μηνη ρύθμιση.

Όλα τα στοιχεία του αιτούντος αντλούνται από το Ε9 το οποίο ο αιτών οφείλει να έχει διορθώσει πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και από το Τμήμα Προσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, καθημερινά κατά τις ώρες 09:00-14:00 στο τηλέφωνο 25313-52455.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood